14 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (13th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). International Albinism Awareness Day is observed on
a)   June 11th
b)   June 12th
c)   June 13th
d)   June 14th
e)   June 15th


2). President Pranab Mukherjee is the first ever visit by an Indian President to Ghana to talk about the issues relating to bilateral, regional and multilateral concerns. Who is the president of Ghana?
a)   Faure Gnassingbé
b)   Patrice Talon
c)   Ernest Bai Koroma
d)   John Dramani Mahama
e)   None of the above


3). The Vasantrao Naik Sheti Swavlamban Mission (VNSSM), set up by which state government, proposes to provide new crop loans to all farmers in 14 districts in a bid to arrest suicides?
a)   Haryana
b)   Kerala
c)   Maharashtra
d)   Madhya Pradesh
e)   Sikkim


4). Mata Vaishno Devi temple is located in
a)   Maharashtra
b)   Jammu and Kashmir
c)   Bihar
d)   Punjab
e)   Uttarakhand


5). Institute for Economics and Peace (IEP) released the 2016 Global Peace Index (GPI). India ranked _______ among the 163 countries.
a)   141
b)   140
c)   139
d)   138
e)   137


6). __________ became the first country to prohibit deforestation.
a)   Finland
b)   France
c)   Norway
d)   Germany
e)   Poland


7). BeiDou Navigation Satellite System belongs to which country?
a)   Russia
b)   New Zealand
c)   Australia
d)   China
e)   Japan


8). India and the European Free Trade Association (EFTA) agreed to resolve the outstanding issues for resumption of long-stalled negotiations for a proposed free trade agreement. Which among the following countries does not belong to EFTA members?
a)   Switzerland
b)   Croatia
c)   Liechtenstein
d)   Iceland
e)   Norway


9). Who among the following Bollywood actress was nominated for 2016 Teen Choice Awards?
a)   Depika Padukone
b)   Priyanka Chopra
c)   Kareena Kapoor
d)   Sunny Leone
e)   Anuskha Sharma


10). Achyut Lahkar passed away recently, who is he?
a)   Actor
b)   Musician
c)   Lyricist
d)   Director
e)   Film Producer


11). Gordie Howe passed away recently, who is he?
a)   Hockey Player
b)   Tennis Player
c)   Badminton Player
d)   Golf Player
e)   Cricket Player


Answers:

1)c   2)d   3)c  4)b   5)a   6)c   7)d   8)b   9)b  10)a   11)a





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">