15 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (14th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). World Blood Donor Day is being observed across the world on
a)   June 14th
b)   June 15th
c)   May 14th
d)   May 15th
e)   August 14th


2). Which state government is going to launch mobile app for delivery of common services?
a)   Maharashtra
b)   Gujarat
c)   Andhra Pradesh
d)   Telangana
e)   Madhya Pradesh


3). Name the Malaysia’s AirAsia Group chief who has been given the status of Overseas Citizen of India (OIC) by the Indian government.
a)   Tony Hegarandes
b)   Tony Jordon
c)   Tony Fernandes
d)   Tony Kriston
e)   None of the above


4). Ranu Langthasa was unanimously appointed as the chairperson of the North Cachar Hills Autonomous Council (NCHAC) in
a)   Manipur
b)   Meghalaya
c)   Nagaland
d)   Assam
e)   Arunachal Pradesh


5). Who among the following takes charge of Chief Justice of Manipur HC?
a)   Rakesh Ranjan Prasad
b)   Mahesh Bhoopati
c)   Vikram Singh
d)   Satya Manohar
e)   Rana Pratap Malhotra


6). DCB Bank launched a “card-less and PIN-less” ATM in
a)   Mumbai
b)   Bangalore
c)   Delhi
d)   Kolkata
e)   Hyderabad


7). Name the nine-year-old Indian-origin girl is the youngest attendee at the Apple's annual Worldwide Developers Conference (WWDC) this year.
a)   Kalpana Vijay
b)   Deepika Vijay
c)   Anvitha Vijay
d)   Ashwini Vijay
e)   None of the above


8). Which among the following Airways companies has announced launch of an additional flight on the Hyderabad-Dammam Mangaluru-Sharjah route from August?
a)   Air India
b)   Air Costa
c)   Air Asia India
d)   Jet Airways
e)   Indi Go


9). Microsoft Corporation and _______ Corporation announced that they have entered into a definitive agreement for $26.2 billion.
a)   LinkedIn
b)   Blogger
c)   Disqus
d)   Twitter
e)   None of the above


10). Donald Carr passed away recently. He is a former cricketer of which country?
a)   Zimbabwe
b)   South Africa
c)   Australia
d)   West Indies
e)   England


Answers:

1)a   2)b   3)c  4)d   5)a   6)b   7)c   8)d   9)a  10)e   





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">