17 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (16th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). “RajasvaGyanSangam”, the first joint annual conference of the Central Board of Direct Taxes (CBDT) and the Central Board of Excise and Customs (CBEC) is going to held on 16th and 17th of June 2016 in
a) Gujarat
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Kolkata
e) Bangalore


2). Prayut Chan-o-Cha will arrive in Delhi on a three-day visit. He is the Prime Minister of
a) Malaysia
b) Vietnam
c) Cambdia
d) China
e) Thailand


3). Vidyanjali, a school volunteer programme is launched by
a) VasundharaRaje
b) ArunJaitley
c) SmritiIrani
d) NarendraModi
e) SushmaSwaraj


4). “Panchayat Pratikar” a bilingual grievance redressal app is of which state?
a) Maharashtra
b) Andhra Pradesh
c) Karnataka
d) West Bengal
e) None of these


5). India to provide financial grand of Rs 48.84 million to Nepal for the construction of a college.Indian Ambassador to Nepal laid foundation stone of the building for Koteshwor Multiple Campus in Kathmandu district. Who is the Indian ambassador to Nepal?
a) NirupamaRao
b) Meera Shankar
c) Ranjit Rae
d) PrakashShukia
e) AjaiMalhotra


6). Who has introduced a water-efficient Centre Pivot Irrigation System in Uttar Pradesh's Budhana?
a) Amjad Khan
b) Naseeruddin Shah
c) Nasir Husain
d) NawazuddinSiddiqui
e) None of the above


7). Which state government has banned the sale of correction fluid and paint thinner in bottles, saying strict action will be taken against violators?
a) Haryana
b) Mizoram
c) Chhattisgarh
d) Odisha
e) Telangana


8). India and ______ countries transit facility, under the revised Inland Water Transit and Trade Protocol, becomes operational.
a) Nepal
b) Bangladesh
c) China
d) Myanmar
e) Bhutan


9). Ryugyong Hotel is the world’s tallest unoccupied building, according to Guinness World Records. Where the hotel is located?
a) North Korea
b) South Korea
c) Sudan
d) USA
e) Germany


10). Who has been appointed as Managing Director of the Kerala Industrial Infrastructure Development Corporation (KINFRA), a statutory body of the Kerala Government?
a) Abhishek Kumar
b) Bijin Krishna
c) PriyankaSingal
d) Rajarshi Mishra
e) M Beena


11). Which bank has appointed Niraj Mittal as the Managing Director and Head of Institutional Banking for the country?
a) American Express
b) United Overseas Bank
c) DBS Bank
d) First Rand Bank
e) HSBC


12). Margaret Atwood was awarded the 2016 PEN Pinter Prize. She belongs to
a) Cuba
b) Canada
c) Mexico
d) Chile
e) South Africa


13). India won the three-match One Day International (ODI) series against Zimbabwe 3-0. Who won the man of the series?
a) KL Rahul
b) Y Chahal
c) JaspritBumrah
d) Karun Nair
e) None of the above


14). AnjanDutta passed away recently. He is politician of which state?
a) Arunachal Pradesh
b) Mizoram
c) Sikkim
d) Assam
e) Madhya Pradesh


15). Film director AC Tirulokchandar passes away. He belongsto which state?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Andhra Pradesh
d) Karnataka
e) None of the above


Answers:

1)b   2)e   3)c   4)d   5)c   6)d   7)a   8)b   9)a   10)e   11)c   12)b   13)a   14)d   15)b





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">