18 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (17th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which state has set up a garment bank for new born babies?
a)   Himachal Pradesh
b)   Madhya Pradesh
c)   Arunachal Pradesh
d)   Andhra Pradesh
e)   Uttar Pradesh


2). India will like to partner with _______ in the implementation of its “Vision 2030” through inclusive development and capacity building.
a)   Madagascar
b)   Nigeria
c)   Yemen
d)   Ireland
e)   Namibia


3). Who introduced the proposal to set up a Central Marine Police Force to protect the national coastline?
a)   Anandiben Patel
b)   Manohar Lal
c)   Shivraj Singh Chouhan
d)   Devendra Fadnavis
e)   Mukul Sangam


4). To increase domestic supply and check the rising prices of sugar, the government imposed a ____ per-cent customs duty on the export of raw, white, or refined sugar.
a)   15%
b)   16%
c)   20%
d)   21%
e)   25%


5). Ashuganj port is located in _______.
a)   Sri Lanka
b)   Myanmar
c)   Bangladesh
d)   India
e)   None of these


6). Name the most powerful nuclear icebreaker launched by Russia.
a)   Arktika
b)   Akshya
c)   Amritha
d)   Amogha
e)   Aangirasa


7). Who appointed as the new ambassador to Malaysia?
a)   Deepika Lakhina
b)   Manzoor Amman
c)   Kamala Shirin Lakhdhir
d)   Amith Arya
e)   Bijendra Singh


8). Senior IAS officer Supriya Sahu was appointed as Director General of
a)   Coal India Limited
b)   Doordarshan
c)   Electronics Corporation of India
d)   Food Corporation of India
e)   None of these


9). Syed Nayeemuddin conferred with Mohun Bagan Ratna. He is a football coach for which country?
a)   Bangladesh
b)   Pakistan
c)   India
d)   Nepal
e)   Malaysia


10). US-based cosmetics maker Revlon has agreed to buy perfume maker Elizabeth Arden in a deal valued at ____ million dollars.
a)   850
b)   860
c)   870
d)   900
e)   950


11). James Savage, a nine-year-old boy, has become the youngest to swim from San Francisco to Alcatraz Island and back. He is from
a)   Mexico
b)   California
c)   Las Vegas
d)   Chicago
e)   Dallas


12). Famous actress Manimala Devi passes away. She belongs to which film industry?
a)   Bengali
b)   Telugu
c)   Tamil
d)   Hindi
e)   Odia


Answers:

1)a   2)e   3)d   4)c   5)c   6)a   7)c   8)b   9)c   10)c   11)b   12)e





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">