19 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (18th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.



1). The Centre has cleared _____ crore rupees for the makeover of Ramayana and Krishna circuits of Uttar Pradesh under the Swadesh Darshan scheme.
a)   Rs.300cr
b)   Rs.400cr
c)   Rs.500cr
d)   Rs.600cr
e)   Rs.700cr


2). The NCERT is set to organise the first ever 'Yoga Olympiad' for all government and government-aided schools students ahead of the International Yoga Day on June 21. Who is the Director of NCRET?
a)   Harshavardhan Acharya
b)   Vijay Chandra
c)   Hrushikesh Senapaty
d)   Chandra Shekar
e)   Mohantesh Walmiki


3). Union Power Minister Piyush Goyal has said all the states have resolved to provide round-the-clock power supply to every household by March 2019. The Power Minister also announced the launch of the helpline _______ for redressal of consumer's complaints across the country.
a)   1911
b)   1912
c)   1913
d)   1914
e)   1915


4). Which state government has decided to invest Rs.1,000 crore over the next three years towards skill development recently?
a)   Haryana
b)   Mizoram
c)   Kerala
d)   Odisha
e)   Chhattisgarh


5). Thailand Prime Minister Prayut Chan-o-cha visited world famous Mahabodhi temple. The temple is located in
a)   Punjab
b)   Maharashtra
c)   Bihar
d)   West Bengal
e)   Madhya Pradesh


6). The Eurozone has approved €7.5 billion (about $8.46 billion) in bailout funds for ________ , in what will be the first payment since 2015.
a)   Turkey
b)   Italy
c)   Serbia
d)   Syria
e)   Greece


7). Which Indian former cricketer has been named the chairman of the National Institute of Fashion Technology (NIFT)?
a)   Chetan Sharma
b)   Chetan Chauhan
c)   Chandra Sekhar Gadkari
d)   Devang Gandhi
e)   None of the above


8). Soram Sunil was sworn in as the mayor of
a)   Imphal
b)   Mumbai
c)   Patna
d)   Mysore
e)   None of these


9). Who has been named "the hottest woman in the world" by the magazine 'Maxim India' as part of its 'Maxim Hot 100' list?
a)   Katrina Kaif
b)   Kareena Kapoor
c)   Deepika Padukone
d)   Anushka Sharma
e)   Priyanka Chopra


10). _______ has been named the World’s Best Tourism Destination for 2016 by the 'European Council on Tourism and Trade' (ECTT).
a)   France
b)   Colombia
c)   Cambodia
d)   Poland
e)   Spain


11). According to a report by software security group Kaspersky, India ranks ___ in the list of hacked servers available for sale on xDedic.
a)   Second
b)   Third
c)   Fourth
d)   Fifth
e)   Sixth


12). Who won the final of Champions Trophy Hockey tournament in London?
a)   India
b)   Australia
c)   Germany
d)   Belgium
e)   None of these


Answers:

1)a   2)c   3)b   4)d   5)c   6)e   7)b   8)a   9)e   10)c   11)c   12)b




0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">