21 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (20th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). World Refugee Day was observed on 20 June 2016. It has been started celebrating in several countries all around the world from
a) 1981
b) 1991
c) 2000
d) 2001
e) 2002


2). Government has recently approved 100 per cent FDI in a host of sectors including which among the following sectors?
a) Civil aviation
b) Defence
c) Pharma
d) Single brand retail
e) All the above


3). President Pranab Mukherjee will inaugurate a mass Yoga demonstration involving around 1,000 persons at Rashtrapati Bhavan on 21st June 2016. This is the ______ International Yoga Day.
a) First
b) Second
c) Third
d) Fifth
e) Seventh


4). Mobile app launched to enhance consumer connect with Urban Power Distribution sector is
a) UAJA
b) UKJA
c) UMJA
d) URJA
e) ULJA


5). Which state government has launched Rs.640 crore project for skill development under which multipurpose training centres will be set up in rural areas?
a) Madhya Pradesh
b) Punjab
c) Jammu and Kashmir
d) Rajasthan
e) Himachal Pradesh




6). India will set up a joint panel of parliamentarians with which country in a bid to boost bilateral strategic ties?
a) United Arab Emirates (UAE)
b) Saudi Arabia
c) China
d) Malaysia
e) Philippines


7). Who was appointed as the President of Gujarat Chamber of Commerce and Industry (GCCI) for the term 2016-17 succeeding Rohit J Patel?
a) Aithav Chandra
b) Gaurav Sharma
c) Vikram Chandra
d) Bipin R Patel
e) Chandra Shekar Patel


8). Virginia Raggi is elected as the first ever female Mayor of
a) Vienna
b) Havana
c) Rome
d) Paris
e) None of these


9). The National Aeronautics and Space Administration (NASA) unveiled the iconic _____ Hybrid Electric Research Plane nicknamed as Maxwell.
a) Y-36
b) X-57
c) Z-12
d) X-37
e) A-96


10). International Cricket Council (ICC) suspended Sri Lanka’s fast bowler _______ after an assessment of his bowling action.
a) Kulashekara
b) Kapugedara
c) Shaminda Eranga
d) Chaturanga De Silva
e) Shehan Jayasuriya


11). Nico Rosberg of Germany won the European Grand Prix Formula 1 championship in
a) Vienna
b) Sakhir
c) Shanghai
d) Baku
e) Suva


12). The Indian mixed recurve team of _____ won silver at the Archery World Cup in Antalya, Turkey.
a) Deepika Kumari and Bombayla Devi
b) Deepika Kumari and Atanu Das
c) Laxmirani Majhi and Atanu Das
d) Bombayla Devi and Jayanta Talukdar
e) None of these


Answers:

1)d   2)e   3)b   4)d   5)e   6)a   7)d   8)c   9)b   10)c   11)d   12)b




For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">