22 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (21st June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Who released postage stamps on Surya Namaskara to mark the second International Yoga Day to be celebrated on June 21?
a) Arun Jaietly
b) Narendra Modi
c) Smirti Irani
d) Raj Nath Singh
e) None of these


2). Nearly _____ pregnant women set a new world record by performing yoga in Rajkot, Gujarat, on the occasion of International Yoga Day.
a) 1500
b) 1000
c) 2500
d) 2000
e) 1750


3). Who launched the fund titled MukhMantri Punjab Hepatitis C Relief Fund to provide free treatment for patients affected by Hepatitis C.
a) Kaptan Singh Solanki
b) Sukhbir Singh Badal
c) Bhagat Chunni Lal
d) Madan Mohan Mittal
e) Parkash Singh Badal


4). Which state has launched an online portal to facilitate loans to financially weak students who wish to pursue higher studies in the city after class 12?
a) Maharashtra
b) Delhi
c) Madhya Pradesh
d) Bihar
e) Jharkhand


5). Which state government signed an MoU with Chinese heavy machinery manufacturing firm Sany Group for working on investment proposals worth $1 billion?
a) Andhra Pradesh
b) Arunachal Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Madhya Pradesh
e) Uttar Pradesh




6). India and _____ signed two agreements that are aimed at enhancing cooperation in culture as well as educational sectors.
a) Thailand
b) Myanmar
c) Nigeria
d) Bhutan
e) South Korea


7). The PatanjaliYogpeeth Trust created a new Guinness World Record of 408 people simultaneously doing the
a) Savasana
b) Sirsasana
c) Sethu Bandha Sarvangasana
d) Sukhasana
e) Salabhasana


8). Tata Advanced Systems Limited (TASL) and Boeing celebrated the foundation laying of a new facility for its joint venture named Tata Boeing Aerospace (TBAL). The venture is going to come up in which city?
a) Bangalore
b) Chennai
c) Hyderabad
d) Tirupati
e) Vishakhapatnam


9). The 2016 edition of Top500 list of supercomputers has revealed that Sunway TaihuLight supercomputer is the world’s most powerful supercomputer system. The super computer belongs to
a) Russia
b) China
c) USA
d) England
e) Japan


10). Kazuyoshi Miura is a famous sports person. He belongs to which sport?
a)  Formula one
b) Golf
c) Foot Ball
d) Squash
e) Tennis


Answers:

1)b   2)d   3)e   4)b   5)d   6)a   7)b   8)c   9)b   10)c




For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">