23 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (22nd June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). Cabinet approves biggest ever spectrum auction. The estimated amount to fetch from the project is at-least
a) Rs.5.36 lakh crore
b) Rs.4.36 lakh crore
c) Rs.6.36 lakh crore
d) Rs.7.36 lakh crore
e) Rs.3.36 lakh crore


2). The Cabinet has approved _____ crore rupees setting up of Fund of Funds for Startups under Small Industries Development Bank of India (SIDBI) for extending support to Startups.
a) 9000
b) 8000
c) 10000
d) 11000
e) 12000


3). Which state government has approved a proposal to set up a Counter-Insurgency and Anti-Terrorist school to train police and other security forces in combating left-wing extremism and militancy?
a) Haryana
b) Punjab
c) Bihar
d) Maharashtra
d) Madhya Pradesh


4). Which state cabinet approved a proposal to grant minority status to Jews in the state?
a) Mizoram
b) Kerala
c) Sikkim
d) Chhattisgarh
e) Maharashtra


5). _______ and the Chinese city of Jinan became 'sister cities' after signing a pact which allows for the exchange of ideas and technology in the field of education, urban planning, youth affairs, and sports.
a) Gwalior
b) Nagpur
c) Jalandhar
d) Kanpur
e) Gorakhpur






6). Which state government has started an SMS campaign to ensure that all educational institutions in the state are tobacco-free?
a) Assam
b) Andhra Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Gujarat
d) Uttarakhand


7). Who has released a commemorative silver coin to mark the 300th martyrdom day of Sikh General Banda Singh Bahadur?
a) Narendra Modi
b) Devendra Fernandes
c) Arun Jaitely
d) Anandiben Patel
e) Pranab Mukherjee


8). To commemorate the 2nd International Day of Yoga, ______ Postal circle on 21 June 2016 released “Information booklet, Stamps on Yoga” and “12 stamps on Suryanamaskarams”.
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Tamil Nadu
d) Telangana
e) Jharkhand


9). Shanghai Cooperation Organisation summit is going to begin in
a) Chengdu
b) Tashkent
c) Tianjin
d) Beijing
e) Shanghai


10). Ken Miyauchi appointed as the new President of
a) Tata Group
b) Softbank Group
c)  Sinopec Group
d) BPL Group
e) None of these


11). Noted poet and lyricist GudaAnjaiah passed away recently. He belongs to
a) Rajasthan
b) Jammu and Kashmir
c) Uttar Pradesh
d) Tripura
e) Telangana


Answers:

1)a   2)c   3)d   4)e   5)b   6)a   7)c   8)b   9)b   10)b   11)e





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">