24 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (23rd June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). The United Nations Public Service Day was celebrated by the United Nations (UN) on
a) 23rd June
b) 23rd August
c) 24th June
d) 25th August
e) 24th August


2). Capital of Uzbekistan is
a) Kampala
b) Montevideo
c) Kyiv
d) Tashkent
e) Vaduz


3). India's first sunken museum is set to come up at Humayun’s Tomb in
a) Mumbai
b) Delhi
c) Pune
d) Allahabad
e) Rajkot


4). India and ________ have signed a Memorandum of Understanding to establish formal cooperation in the fields of skill development and vocational and professional education and training.
a) China
b) Taiwan
c) Hungary
d) Switzerland
e) France


5). Which country will host a pledging conference next month to raise hundreds of millions of dollars to help Iraqis return to normal life?
a) India
b) Germany
c) USA
d) Australia
e) Netherlands


6). Furniture store chain Ikea is set to open its first museum in
a) Sweden
b) Norway
c) UK
d) Latvia
e) Denmark


7). Which is the most expensive city in the world for expats, according to an annual survey conducted by consultancy firm Mercer?
a) Tokyo
b) Luanda
c) Osaka
d) Moscow
e) Hong Kong


8). Which company has announced the appointment of AnupamPahuja as the Managing Director (MD) and Country Manager for its India operations?
a) Citruspay
b) PayPal
c) Paytm
d) PayUMoney
e) CCAvenue


9). Name the Editor-in-Chief of Ananda Bazaar Patrika (ABP) and The Telegraph who resigned recently?
a) Dipankar Das Purkayastha
b) Atideb Sarkar
c) Aveek Sarkar
d) Dhruba Mukherjee
e) Chandan Majumdar


10). Olympian Anju Bobby George resigned as President of the Kerala Sports Council. She belongs to which sport?
a) High Jump
b) Swimming
c) Archery
d) Long Jump
e) Weight Lifting


11). Who received the 'International Icon Award' at the 17th edition of the IIFA awards ceremony, beginning in Madrid?
a) Freida Pinto
b) Noomi Rapace
c) Lizzie Brocheré
d) Kim Tae-hee
d) KC Concepcion


12). Government has extended the date for reporting details of accounts under Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) to
a) December 1st 2016
b) November 30th 2016
c) December 31st 2016
d) January 1st 2017
e) January 31st 2017


Answers:

1)a   2)d   3)b   4)d   5)c   6)a   7)e   8)b   9)c   10)d   11)a   12)c





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">