30 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (29th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). Which state government has decided to offer various concessions to the economically weaker sections (EWS) for projects under its ambitious “housing for all” scheme.
a) Gujarat
b) Punjab
c) Maharashtra
d) Tamil Nadu
e) Madhya Pradesh


2). The Centre will invest around _______ crore rupees to set up a 750-bedded All India Institute of Medical Sciences in Assam, the land for which was handed over by the state government.
a) Rs 1,000
b) Rs 2,000
c) Rs 3,000
d) Rs 4,000
e) Rs 5,000


3). The UN General Assembly recently elected which three nations as non-permanent members of the Security Council for a two-year period beginning in January, 2017.
i) Ethiopia
ii) Bolivia
iii) Sweden
iv) Estonia
a) i, ii and iv
b) i, iii and iv
c)  ii, iii and iv
d) i, ii and iii
e) None of these


4). The cleanest village in Asia, Mawlynnong, is situated in India's north-eastern state of
a) Madhya Pradesh
b) Meghalaya
c) Mizoram
d) West Bengal
e) Karnataka


5). Which country recently inaugurated a test stretch of an electric road, making it one of the first countries in the world to conduct tests with electric power for heavy transports on public roads?
a) Norway
b) USA
c) Sweden
d) Finland
e) Romania


6). According to the Reserve Bank of India (RBI) Financial Stability Report, The gross non-performing assets (NPAs) ratio of public-sector banks rose to ____ from 5.1% between September 2015 and March 2016.
a) 7.3%
b) 7.4%
c) 7.5%
d) 7.6%
e) 7.7%


7). Which company has launched data centres in India that is witnessing rapid adoption of cloud computing both by enterprises and startups?
a) Flipkart
b) Ebay
c) Amazon
d) Snapdeal
e) None of these


8). In the latest World Bank ranking of the global logistics performance, India is now ranked ____ as against the 54th spot it occupied in the previous 2014 report.
a) 31st
b) 32nd
c) 33rd
d) 35th
e) 37th


9). EPFO aims to cover all the workers in the country under provident fund (PF), pension and life insurance by
a) 2019
b) 2022
c) 2025
d) 2028
e) 2030


10). AC Milan has recently appointed former Fiorentina and Sampdoria boss _______ as their new manager on a two-year contract.
a) Cristian Brocchi
b) Sinisa Mihajlovic
c) Unai Emery
d) Vincenzo Montella
e) None of these


11). Noor Huda Roslan and Nenney Shuhaidah Shamsuddin appointed as Shariah High Court judges in
a) Philippines
b) Bhutan
c) Malaysia
d) Singapore
e) Hong Kong


12). Who was today sworn-in as deputy Lokayukta of Madhya Pradesh, a day after he resigned as a judge of the state High Court?
a) U C Maheshwari
b) R C Mallieswari
c) M R Chandravati
d) V Krishna Kumair
e) P Parameswari


13). Name the Indian-Americans who were honoured with US nationals prestigious “Great Immigrants: The Pride of America” award.
a) Hari Sreenivasan
b) Sunder Pichai
c) Bharati Mukherjee
d) Vikram Malhotra
e) All the above


14). Which countries women’s team has claimed a record seventh Champions Trophy title with a 2-1 win over reigning World and Olympic champions, The Netherlands, in the final at the Lee Valley Hockey and Tennis Centre.
a) Brazil
b) Canada
c) Argentina
d) Netherlands
e) None of the above


15). Which of the following Indian city is set to host its first-ever cricket day-night Test during India’s home series against New Zealand in September-October?
a) Bhopal
b) Indore
c) Jabalpur
d) Satna
e) Patna


16). Indian men’s hockey team placed in ______ position in the latest FIH (International Hockey Federation) rankings.
a) 4th position
b) 5th position
c) 6th position
d) 7th position
e) 8th position


Answers:

1)c   2)a   3)d   4)b   5)c   6)d   7)c   8)d   9)e   10)d   11)c   12)a   13)e   14)c   15)b   16)b





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">