12 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI Exams (11th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). Union Railways Ministry has flagged off ChamparanSatyagrah Express train. The train runs between Motihari to
a)   Gwalior
b)   Agra
c)   Lucknow
d)   Jaipur
e)   New Delhi


2). Pharma City is going to setup near
a)   Bangalore
b)   Hyderabad
c)   Tirupati
d)   Vijayawada
e)   Vishakhapatnam


3). The Union Urban Development Ministry has sanctioned ______ crore rupees for development of Machilipatnam town under the Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT) scheme.
a)   37.5
b)   38.5
c)   39.5
d)   40.5
e)   41


4). Recently, which State Police official website was hacked by a hacker from ‘Team Pak Cyber Attackers’?
a)   Kerala
b)   Karnataka
c)   Maharashtra
d)   Telangana
e)   Haryana


5). Name the mobile application launched by the Union Ministry of Power to serve customers in the field of renewable energy.
a)   Surya Sakthi
b)   Surya Kiran
c)   Surya Mitra
d)   SowraVidtyut
e)   SowraShakthi


6). “Snapdeal.com Nagar” is in which state?
a)   Madhya Pradesh
b)   Himachal Pradesh
c)   Andhra Pradesh
d)   Uttar Pradesh
e)   Arunachal Pradesh


7). India was ranked _______ on a Global Peace Index (GPI) for year 2016 out of 163 countries, making it less peaceful country.
a)   141
b)   142
c)   143
d)   144
e)   145


8). India, the US and _____ started the MALABAR-16 naval exercise off the Western Pacific coast, close to the disputed South China sea.
a)   France
b)   Sri Lanka
c)   Brazil
d)   Japan
e)   South Africa


9). Who was elected the Deputy Speaker of the Delhi assembly?
a)   Rakhi Birla
b)   Mohanthi Birla
c)   Shanmukhi Birla
d)   Rakshita Birla
e)   None of the above


10). Which company has been conferred the National Award for Best Performing Central PSU for Roof Top Solar Power initiatives?
a)   Bharat Heavy Electricals Limited.
b)   Coal India Limited.
c)   GAIL (India) Limited.
d)   Airports Authority of India
e)   Hindustan Aeronautics Limited


11). Who has been chosen to be the flag-bearer​ of the Indian contingent at the Rio Olympics’ opening ceremony on August 5.
a)   SainaNehwal
b)   K Srikanth
c)   AbhinavBindra
d)   Mangal Singh Champia
e)   Inderjeet Singh


12). InderMalhotra passed away recently. Who is he?
a)   Actor
b)   Journalist
c)   Musician
d)   Hockey Player
e)   Politician


Answers:

1).e)   2).b)  3).a)  4).b)  5).c)  6).d)  7).a)  8).d)  9.a)  10).d)  11).c)  12).b)




For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">