10 Jun 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI/UIIC Exams 2016

Important Current Affairs GK Quiz for SBI/UIIC Exams (9th June 2016):
Dear Readers, Here we have given the Current Affairs GK questions based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


Note: We have covered all the possible questions from previous CA Updates based on the exam point of view, kindly make use of it.


1). Mexico support to India’s membership to the Nuclear Supplier Group and working towards elevating relationship from Privilege Partners to Strategic Partnership. Who is the President of Mexico?
a)   Enrique Pena Nieto
b)   Raúl Castro
c)   Luis Guillermo Solís
d)   Juan Carlos Varela
e)   Daniel Ortega


2). Uttar Pradesh Chief Minister Akhilesh Yadav has appointed a judicial commission to probe into the recent Mathura violence. The Judicial commission will be headed by
a)   Justice Vinod Kumar Srivastsva
b)   Justice SK Mittal
c)   Justice Mohit S. Shah
d)   Justice Mirza Imtiyaz Murtaza
e)   None of the above


3). In which among the following Indian states a two rice varieties Ranjit Sub-1 and Bahadur Sub-1 have been developed by researchers to get better yields under submerged conditions.
a)   Andhra Pradesh
b)   Assam
c)   Arunachal Pradesh
d)   Bihar
e)   Chhattisgarh


4). Name the service launched by Indian Railways, under which baby food, hot milk and hot water will be provided at stations.
a)   Uchita Sewa
b)   Yatrik Sewa
c)   Janani Sewa
d)   Matru Sewa
e)   None of the above


5). The new Indian Reserve Battalion, is going to be set up in Rajasthan. The reserve will be named after who’s name?
a)   Sikander Lodi       
b)   Rana Sanga
c)   Maharaja Ganga Singh
d)   Maharana Pratap
e)   None of the above


6). Dr Shahid Rasool appointed as the new director of the Commonwealth Educational Media Centre for Asia. Where the CEMCA is headquartered?
a)   Mumbai
b)   New Delhi
c)   Bangalore
d)   Allahabad
e)   Ahmadabad


7). Name the Indian entrepreneur who has been named by Time magazine to its 2016 list of “10 millennials who are changing the world”?
a)   Umesh Sachdev
b)   Firas Alshater
c)   Simone Biles
d)   Francesco Sauro
e)   None of the above


8). Cristiano Ronaldo became the first footballer ever to top Forbes' list of highest-earning athletes of the year. He belongs to
a)   Spain
b)   France
c)   Germany
d)   Croatia
e)   Portugal


9). India has been ranked ______ on the 2016 Global Peace Index.
a)   141
b)   142
c)   143
d)   144
e)   145


10). Famous personality KK Katyal passed away after a brief illness. Who is he?
a)   Politician
b)   Actor
c)   Journalist
d)   Magician
e)   Musician


Answers:

1)a   2)d   3)b  4)c   5)d   6)b   7)a   8)e   9)a  10)c   





For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">