30 Jun 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-3:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). For which special program did NABARD entered into collaboration with German Government in April 2016?
a) Soil Protection and Rehabilitation for Food Security
b) Soil Erosion and Food Processing
c) Food Processing and Supply
d) Hybrid Variety Yeilding
e) None


2). Which of the following banks in India has launched “iWork@home”, a first of its kind programme that allows women employees to work from home for up to a year?
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) Yes Bank
d) ICICI Bank
e) Kotak Mahindra Bank


3). India cohosted the meet on Asia’s economic challenges in New Delhi recently named ‘Advancing Asia’ with which of the following institutions?
a) World Bank
b) IMF
c) ADB
d) AIIB
e) New Development Bank


4). RBI recently has cancelled registration of how many NBFCs?
a) 23
b) 22
c) 18
d) 24
e) 19


5). Recently, the Government of India has extended safeguard duty on steel imports till March 2018. The purpose of this move is to protect Indian industry from cheap imports from which country?
a) China
b) Thailand
c) Australia
d) Germany
e) South Africa


6). Which committee has recommended change in the structure and ecosystem in the Indian cricket board?
a) Kirit Parikh committee
b) RM Lodha committee
c) Bibek Debroy committee
d) Naresh Chandra committee
e) None of the above


7). Name the actress who has been conferred with the Dadasaheb Phalke Film Foundation Award 2016?
a) Kareena Kapoor
b) Deepika Padukone
c) Sonakshi Sinha
d) Aishwarya Rai
e) Priyanka Chopra


8). India has offered to invest upto $20 billion in which of the following country announced by Dharmendra Pradhan Minister of Petroleum and Natural Gas during his two day visit to that country?
a) Sri Lanka
b) Myanmar
c) Iraq
d) Iran
e) Turkey


9). ___________ took over 75% of the outstanding loan liabilities of its power distribution companies amounting to Rs 39,900 cr under UDAY scheme recently?
a) Rajasthan
b) Uttar Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Gujarat
e) Bihar


10). In a bid to keep the domestic prices of sugar under check in the country, the Centre imposed what per cent duty on the export of raw sugar recently?
a) 05 per cent
b) 10 per cent
c) 15 per cent
d) 20 per cent
e) 25 per cent


Answers:

1)a   2)d   3)b   4)b   5)a   6)b   7)e   8)d   9)b   10)d





For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">