13 Jun 2016

SBI 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI 2016 - Important General Awareness Questions Set-55:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which of the following countries observed its 1st Anniversary of the 7.8 magnitude earthquake that claimed 9000 lives?
a)   Japan
b)   China
c)   Nepal
d)   India
e)   Pakistan


2). Which of the following social networking site has collaborated with IndiaSpend to provide real time pollution updates on air pollution?
a)   Facebook
b)   4 space
c)   Instagram
d)   Twitter
e)   SAP


3). Sanjay Leela Bhansali is a famous _________
a)   Actor
b)   Director
c)   Producer
d)   Politician
e)   None of these


4). Mumbai-born property magnates ________ have topped ‘The Sunday Times’ Rich List 2016 with a fortune of 13.1 billion pounds, followed by the Hinduja brothers at 13 billion pounds.
a)   Lord Swaraj Paul
b)   K.P. Tyagi
c)   L Mittal
d)   Acharya Rajnish
e)   David and Simon Reuben


5). Where did J P Nadda, Union Minister for Health and Family Welfare inaugurated the first of its kind Current Good Manufacturing Practice (CGMP) compliant facility ?
a)   Kasol
b)   Kasauli
c)   Shimla
d)   Itanagar
e)   Srinagar


6). Which of the following politicians was recently elected as the member of the Rajya Sabha recently?
a)   ManishankarAiyyar
b)   S Swamy
c)   K.C. Tyagi
d)   Anand Sharma
e)   None of these


7). According to finance ministry, the interest on PF deposits in Employees Provident Fund organisation (EPFO) would be-
a)   8.4%
b)   8.5%
c)   8.6%
d)   8.8%
e)   8.7%


8). SBI has launched which facility to check debit card frauds?
a)   SBI Protect
b)   SBI Quick
c)   SBI Control
d)   SBI DCF
e)   SBI Secure


9). What is the name of the Eleventh Indo-Mongolia joint training Exercise?
a)   Sahyog Kaijin
b)   Yudh Abyas
c)   Nomadic Elephant
d)   Mitra Shakti
e)   Garuda


10). Recently who has been nominated as a member of the Commonwealth Parliamentary Association?
a)   Deepti Bhatnagar
b)   Parul Shah
c)   Ranjeeta Biswas
d)   Sumitra Mahajan
e)   Sitasaran Sharma


Answers:

1)c   2)d   3)b   4)e   5)b   6)d   7)e   8)b   9)c   10)e




For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">