14 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-56:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Grand National Assembly is the parliament of ________
a)   Zambia
b)   Syria
c)   Turkey
d)   Japan
e)   None of these


2). The world’s first robot lawyer named ________ has been employed by a US law firm BakerHostetler.
a)   GERTY
b)   ROSS
c)   BOSS
d)   CLANK
e)   None of these


3). Anshu Gupta received the Asia’s coveted Ramon Magsaysay Award. He was the founder of _____.
a)   Smile Foundation
b)   Lepra Society
c)   Pratham
d)   Goonj
e)   None of these


4). ____ was approved as the host of the 2018 Asian games by Olympic Council of Asia executive board on September 19, 2014
a)   Japan
b)   Indonesia
c)   China
d)   Thailand
e)   None of these


5). SDR (Special Drawing Rights) are new form of International reserve assests, created by ________ in 1967
a)   IMF
b)   World Bank
c)   NDB
d)   RBI
e)   None of these


6). Who is the author of ‘A View from Outside’?
a)   Sarojini Naidu
b)   Narendra Modi
c)   Zahid Hussain
d)   P.Chidamparam
e)   None of these


7). Bismillah Khan often referred to by the honorific title Ustad, He was related to
a)   Ravi Shankar
b)   Mustaq Ali Khan
c)   Zakir Hussain
d)   Bismilla Khan
e)   None of these


8). The National Police Academy is located at …………………..
a)   Hyderabad
b)   Bangalore
c)   Mumbai
d)   New Delhi
e)   None of these


9). Which is the currency of Chile ?
a)   Peso
b)   Euro
c)   Pound
d)   Koruna
e)   None of these


10). Which of the following is capital of Estonia ?
a)   Astana
b)   Tehran
c)   Suva
d)   Tallinn
e)   None of these


Answers:

1)c   2)b   3)d   4)b   5)a   6)d   7)d   8)a   9)a   10)d



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">