18 Jun 2016

SBI Clerk 2016-Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk 2016- Practice English Questions (Cloze TestSet-66:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (1-10): in the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words.

Speculation and opinions on accidents (1) to (2) them as part of natural (3). This is a very convenient way of (4) all concerned, of their responsibility, accountability and even culpability. Thus, over the years, the general public and the media have begun to (5) accidents as natural disasters. Most of the investigations (6) on the (7) that some natural phenomenon has (8) the accident. Thus, concrete (9) are by-passed, proper modelling and analysis of the process ignored and ridiculous but convenient conclusions (10) at.
1).
a.     Mean
b.    Offer
c.    Are
d.     Tend
e.    Define

 2).
a.     Project  
b.    Notify
c.    Simplify
d.    Sustain
e.    Surround
3).
a.    Calamity
b.    Disaster
c.    Chaos
d.    Certainty
e.    Phenomena
4).
a.    Resolving
b.    Absolving
c.    Discerning
d.    Releasing
e.    Accounting
5).
a.    Deviate
b.    Doubt
c.    Consider
d.    Raise
e.    Rethink
6).
a.    Approach
b.    Succeed
c.    Avail
d.    Proceed
e.    Pursue
7).
a.    Theory
b.    Basic
c.    Criteria
d.    Principle
e.    Assumption
8).
a.    Magnified
b.    Triggered
c.    Managed
d.    Surrounded
e.    Inspired

9).
a.    Evidences
b.    Analysis
c.    Solution
d.    Verifying
e.    Nature
10).
a.    Signalled
b.    Called
c.    Arrived
d.    Managed
e.    Strived

Answers:

1). d)   2).a)   3).e)   4).b)  5).c)  6).d)  7).e)    8).b)   9).a)  10).c)

   

For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">