15 Jun 2016

SBI Clerk 2016-Practice English Questions (Fill Ups)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk 2016- Practice English Questions (Fill UpsSet-63:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions: (01 to 10): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers a), b), c), d), and e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningful complete.

1). It is clear that the US does not ________ itself answerable to world ________.
a)   Consider, opinion
b)   Bow, order
c)   Adhere, demand
d)   Deemed, favour
e)   Recognize, fraternity

2). Terrorism is a _______ that still _________ us.
a)   Menace, strike
b)   Problem, evades
c)   Burden, load
d)   Misery, pain
e)   Bane, afflicts

3). Decades of uncontrolled illegal _________ from Bangladesh _______ the proportions of a demographic invasion years ago.
a)   Occupancy, managed
b)   Flow, resulted
c)   Settlement, changed
d)   Immigration, acquired
e)   Entry, drove

4). While modernizing Indian, the rural _________ has to be taken ________ of first.
a)   Folk, considered
b)   Area, confidence
c)   Population, care
d)   Populace, priority
e)   Sector, view

5). The current worldwide _________ of Islamic terrorism make the task of  _____ this menace immensely difficult.
a)   Support, avoiding
b)   Links, countering
c)   Backing, solving
d)   Trade, averting
e)   Operation, supporting

6). It is _____ that in the present system there is neither justice not ______ to law.
a)   Disgusting, practice
b)   Shameful, respect
c)   Unfortunate, adherence
d)   Unethical, subject
e)   Strange, concept

7). The war will have far-reaching _____ for the _____ region.
a)   Implications, distant
b)   Consequences, entire
c)   Spell, diverse
d)   Objective, across
e)   Destruction, disturbed

8). The police has not demonstrated any measure of _______ in ______ with street protests.
a)   Sympathy, tackle
b)   Mercy, fighting
c)   Case, confronting
d)   Atrocity, curbing
e)   Restraint, dealing

9). Proper ______ needs to be taken to protect the green cover ______ rocks and hillocks.
a)   Preservation, amidst
b)   Planning, covering
c)   Attention, across
d)   Action, around
e)   Consideration, across

10). In the last few years the _____ of administration has taken a ______.
a)   Quality, nosedive
b)   Stature, u-turn
c)   Infrastructure, backseat
d)   Area, vastness
e)   Shape, twist

Answers:
1)a   2)e   3)d   4)c   5)b   6)c   7)b   8)e   9)d   10)a



 
   

For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">