23 Jun 2016

SBI Clerk 2016-Practice English Questions (Fill Ups)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk 2016- Practice English Questions (Fill UpsSet-71:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (1-10): Pick out the most effective pair of words to from the given pair of words to make the sentences meaningfully complete.
1). When interpersonal problems __________  but are not dealt with, the organisation's productivity inevitably__________.
a)   Surfaces... develops
b)   Focus... increases
c)   Establish... projects
d)   Develop... exhibits
e)   Exist... diminishes


2). Participative management, in which everyone has _____ in a decision that a leader then makes, is a mechanism for _____ employees.
a)   share ... protecting
b)   value ... thwarting
c)   motivation ... involving
d)   reward ... stimulating
e)   input ... empowering


3). Lack of _____is basic to good teamwork but our ability to work with others depends on our _____
a)   rigidity ... compatibility
b)   dogmatism ... motivation  
c)   professionalism...vulnerability
d)   Positivism ...  flexibility
e)   consideration ... acumen


4). Complete and constant openness is a notion that can be _____ to absurdity. Am l ____ to stop everyone on the street and tell them my reaction to their appearance?
a)   consigned ... communicated
b)   reduced ... required
c)   attributed ... requested '
d)   projected ...  destined
e)   subjected ... confined


5). When organisations _______ creativity and risk-taking, the usual method of maintaining order and ________ am indeed shaken.
a)   encourage ... decorum
b)   exhibit ... durability
c)   Propose ... humility
d)   enhance ... supply
e)   propagate ...  production


6). When l am an autocrat. l am _________ in the extreme. My direct method is to ________ power and control.
a)   perfectionist ... explore
b)   autocratic ... engulf
c)   dominating ... seek
d)   possessive ... reject
e)   elaborate ... develop


7). The fear _______ with feeling incompetent is the fear of being humiliated, embarrassed and _______ .
a)   endowed ... criticized
b)   afflicted ... downtrodden
c)   consistent ... damaged
d)   associated ... vulnerable
e)   imbued ... exposed


8). Gopal was frustrated with Sundar. who would not _______ himself to a deadline. Sundar claimed he was working well without a deadline, but Gopal ________ and finally prevailed.
a)   encourage ... enforced
b)   inculcate ... ordered
c)   cooperate ... stipulated
d)   commit ... persisted
e)   declared ... pressurised


9). l am not easily ________ by pressure that would interfere with accomplishing the goals of my unit. l stick to my _______ .
a)   pessimistic ... views
b)   swayed ... convictions
c)   discouraged ... achievements
d)   empowered ... organization
e)   demurred ... projections


10). Coercion sometimes leads to the _______ of short-term goals, but its drawbacks far its advantages ________ .
a)   realization ... damage
b)   appreciation ... percolate
c)   accomplishment ... outweigh
d)   achievement ... crumble
e)   destination ... magnify


Answers:
1). e)  2). a)  3). a)  4). b)  5). a)  6). c)  7). c)  8). d)  9). b) 10). c)


 
   

For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">