20 Jun 2016

SBI Clerk 2016-Practice English Questions (Fill Ups)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk 2016- Practice English Questions (Fill UpsSet-68:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers a), b), c), d) and e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.

1).  _____ resources should be provided to _____ safety to astronauts and spacecrafts.
a)   Adequate, ensure
b)   Enough, provide
c)   Ample, cause
d)   Possible, upholding
e)   Plenty, manage

2). We have to _____ national security at any _____.
a)   Protect, way
b)   Enhance, priority
c)   Save, price
d)   Ensure, cost
e)   Uphold, reason

3). Opportunities for growth and development _____ in a _____ of  areas today.
a)   Continue, plethora
b)   Exist, variety
c)   Sustain, domain
d)   Appear, vast
e)   Sprout, umpteen.

4). Poverty is now _____ to be the _____ of all degenerative diseases.
a)   Branded, sister
b)   Hailed, advent
c)   Known, mother
d)   Based, cause
e)    Subjected, reason

5). Punishment for careless driving should be made more _____ to _____ the rate of road accidents.
a)   Stringent, curb
b)   Legal, control
c)    Effective, affect
d)    Tough, normalise
e)   Hectic, curtail

6). Most states in India are _____ from one another in their socio- political _____.
a)   Separate, rule
b)   Far, intention
c)   Superior, set-up
d)   Supported, freedom
e)   Distinct, makeup

7).Religion is its _____ sense is a _____ force and not a formal of terrorism.
a)   Noble, unifying
b)   Realistic, sentimental
c)   Perspective, spiritual
d)   Religious, heavenly
e)   Strict, liberation

8). For  real development the thought needs to be _____ into _____.
a)   Activated, ideas
b)   Based, action
c)   Granted, ideology
d)   Translated, deeds
e)   Invited, introspection

9). We must understand that the _____ of every religion is _____, only the practices differ.
a)   God, single
b)   Essence, common
c)   Unity, essential
d)   Goal, unique
e)   Route, one

10). In a democracy, it is _____for opposition parties to _____ in troubled waters.
a)   Rewarding, shoot
b)   Worthy, catch
c)   Natural, fish
d)   Wise, trap
e)   Demanding, breath

Answers:
1). a)  2).d)  3).b)  4).c)  5). a) 6). e). 7).a)  8).d)  9). b) 10). c)


   

For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">