4 Jun 2016

SBI Clerk Exam 2016- Practice Aptitude Questions (Data Interpretation) Based on today's Pattern

SBI Clerk Prelims 2016- Practice Aptitude Questions (Data Interpretation)
SBI Clerk/UIIC Exam 2016- Practice Aptitude Questions (Data Interpretations) Set-66:
Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions with solution for Upcoming SBI Clerk Exam, candidates those who are preparing for those exams can use this practice questions.

Directions (1-5) study the following table and answer the questions given below it.

Production of sugar by six major production units of India in Million Tonnes
PRODUCTION UNITS
Month
A
B
C
D
E
F
April
310
180
169
137
140
120
May
318
179
177
162
140
122
June
320
160
188
173
135
130
July
326
167
187
180
146
130
August
327
150
185
178
145
128

1). In which month the unit B has a contribution of approximately 15% in the total sugar production?
a)   August
b)   June
c)   July
d)   April
e)   None of these
2). Which of the following units shows continuous increase in production of sugar over months?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   None of these
3). In the case of Unit E, in which of the following pairs of months the production of sugar was equal?
a)   April & June
b)   June & July
c)   July & August
d)   April & May
e)   None of these
4). In the month of June, how many units have a share of more than 25% of the total production of sugar?
a)   one
b)   Three
c)   Two
d)   Four
e)   None of these
5). What was approximate percentage decrease in sugar production of unit B in June as compared to April?
a)   8 %
b)   1 0 %
c)   1 5 %
d)   1 8 %
e)   None of these

Directions (6-10) : Study the following table carefully and answer the questions given below it.
NUMBER OF STUDENTS WHO GO ABROAD FOR STUDY
State/ U.T
Year
1990
1991
1992
1993
1994
Maharastra
732
840
900
320
325
Kerala
1035
940
1200
1400
1500
Karnataka
750
600
830
575
900
West Bengal
500
550
450
600
525
Delhi
1500
1625
1700
1475
1800
Andhra Pradesh
800
840
875
925
785
Total
5308
5395
5955
5895
6434

6). From which State/U.T, did the least number of students go abroad over the years among the given States / U.T.s?
a)   Karnataka
b)   Kerala
c)   West Bengal
d)   Maharashtra
e)   None of these
7). What was the percent increase in number of students from West Bengal from 1992 to 1993?
a)   25
b)   33 1/3
c)   50
d)   66 2/3
e)   None of these
8). In the case of which State/ U.T. was there an increase and decrease respectively in the number of students in alternate years?
a)   Andhra Pradesh
b)   Delhi
c)   Karnataka
d)   West Bengal
e)   None of these
9). In the case of which State/U.T. was there a continuous increase in the number of students over the given years?
a)   Delhi
b)   Maharashtra
c)   Andhra Pradesh
d)   Karnataka
e)   None of these
10). In which year did Kerala contribute approximately one-fifth of the total number of students in that year?
a)   1990
b)   1991
c)   1992
d)   1993
e)   None of these

Answers:
1).c)  2). a)  3). d)  4). a)  5). b) 6).c)  7). b)  8). d)  9). b)  10). c)

 




More Practice Aptitude Questions for SBI Clerk -Click Here  



0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">