28 Jun 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for SBI PO/IBPS RRB 2016 Set-1:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming SBI PO/IBPS RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). London Court of Arbitration has ordered Tata Sons to pay NTT DOCOMO US $1.17 billion for agreement in which joint venture?
a) TTSL
b) Tata Teleservices Limited
c) Tata Telecommunications Limited
d) Both a and b
e) Both b and c


2). Indian Angels Network has invested a non-disclosed amount in which Gurgaon based AI research startup?
a) Staqi
b) Staqy
c) Staqa
d) Staqu
e) Staqz


3). Who will be stepping down from SoftBank Group Corp?
a) Masayoshi Son
b) Nikesh Arora
c) Mahesh Arora
d) Jayanth Arora
e) None of the above


4). India’s external debt stood at _______ billion towards the end of December 2015, according to FinMin.
a) USD 480 billion
b) USD 289.5 billion
c) USD 122.6 billion
d) USD 132.9 billion
e) None of the above


5). India recorded USD ____ billion in PE investments in 2015.
a) 16.5
b) 17.5
c) 18.5
d) 17.8
e) 21.6


6). CIDB of Malaysia has proposed to invest USD 30 billion in urban development and housing projects in India. What does CIDB stand for?
a) Construction Industrial Development Board
b) Construction Industry Development Board
c) Construction Industry Defining Board
d) Construction Industries Development Board
e) None of the above


7). Which bank has approved a loan to build India’s longest river bridge?
a) WB
b) IDBI
c) ADB
d) AIIB
e) None of the above


8). 2016 Summer Olympics host Rio unveiled athletes village to mark which day?
a) Olympic Day
b) National Olympic Day
c) International Olympic Day
d) Global Olympic Day
e) World Olympic Day


9). Who has been appointed Commonwealth Secretary General’s Special Envoy to Maldives on 19th June 2016?
a) Willy Mutunga
b) WIlly Sutunga
c) Willy Cutunga
d) Willy Putunga
e) None of the above


10). PSLV-C34 will launch on June 22 and place how many satellites into the same orbit?
a) 13
b) 16
c) 19
d) 20
e) 25


Answers:

1)d   2)d   3)b   4)a   5)b   6)b   7)c   8)c   9)a   10)d





For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">