15 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-57:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Regional Human Development Report is published by-
a)   World Bank
b)   World Health Organization
c)   International Labour Organization
d)   United Nations
e)   World Trade Organizations


2). The newly appointed secretary of Information and Broadcasting is-
a)   Vijya Singh
b)   Arun Patel
c)   Ashok Lavasa
d)   Ramesh Khurana
e)   Alok Bajpai


3). A six-metre statue of former South African president Nelson Mandela has been unveiled in __________.
a)   Malaysia
b)   Mongolia
c)   Monaco
d)   Argentina
e)   Palestine


4). Chinese scientists launched a sounding rocket Kunpeng-1B from which City?
a)   Beijing
b)   Danzhou
c)   Shanghai
d)   Suzhou
e)   Macau


5). India successfully launched its seventh navigation satellite _____ on-board the PSLV from the Satish Dhawan Space Centre Sriharikota.
a)   IRNSS 1C
b)   IRNSS 1E
c)   IRNSS 1G
d)   IRNSS 1D
e)   IRNSS 1A


6). Gold medal at 9th Moscow Sand Sculpture Championship 2016 goes to-
a)   Nitish Bharti
b)   Sudarsan Pattnaik
c)   Anand Aggarwal
d)   Rajendra Jain
e)   Harsh Khanna


7). Russia launched a _____ rocket from the Cosmodrome located in the country?
a)   Soyuz-5.1a
b)   Soyuz-4.1a
c)   Soyuz-1.1a
d)   Soyuz-2.1a
e)   Soyuz-3.1a


8). The newly appointed Chairman and Managing Director of Power Finance Corporation (PFC) is-
a)   Rajeev Sharma
b)   Rakesh Sethi
c)   Sanjeev Khanna
d)   Amit Pandey
e)   Harendra Sharma


9). What is the name of the highest civilian award of Mongolia?
a)   Golden Star
b)   Silver Fern
c)   North Star
d)   South Sun
e)   White Race


10). According to a report by United Nations Economic and Social Survey for Asia and the Pacific (UNESCAP), Indian economy for the year 2016-17 projected to be-
a)   7.3%
b)   7.4%
c)   7.5%
d)   7.6%
e)   7.7%


1)d   2)c   3)e   4)b   5)c   6)b   7)d   8)a   9)c   10)d



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">