16 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-58:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which of the following Indian origin CEO have been named among 100 highest-paid CEOs globally?
a)   Ajaypal Singh Banga
b)   Indira Nooyi
c)   Rajeev Suri
d)   Shantanu Narayan
e)   Francisco Desouza


2). The prestigious award “The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star” related to which country?
a)   Japan
b)   China
c)   New Zealand
d)   Australia
e)   Canada


3). During his visit in UP on 1 May 2016, PM Modi Launched which yojana?
a)   SetuBharatam
b)   Drinking Water
c)   Ujala
d)   Ujjwala
e)   Safaai


4). President Pranav Mukherjee has been honoured with a banquet by the Governor General of which country?
a)   Australia
b)   New Zealand
c)   Ukraine
d)   Turkey
e)   UAE


5). Which state is set to become the first State in the country to make all of its urban areas ‘Open Defecation Free’ by October 2nd this year?
a)   Telangana
b)   Odisha
c)   Andhra Pradesh
d)   Goa
e)   Bihar


6). Which scheme is launched in MP recently with an aim to distribute 3 Crore LED Bulbs in Next 6 Months?
a)   Ujala
b)   Ujjwala
c)   Roshni
d)   Prakash
e)   Tez


7). Recently which country has signed a deal with india that opens the door for direct flights between the two countries that could boost tourism and trade sectors?
a)   New Zealand
b)   Bangladesh
c)   Nepal
d)   China
e)   Russia


8). Recently the US President Barack Obama and the First Lady Michelle awarded an Indian - American journalist and three of her colleagues from “Inside Climate News, which one is not among the following?
a)   Neela Banerjee
b)   John Cushman
c)   David Hasemyer
d)   Lisa Song
e)   David Cushman


9). As per the Standard Chartered the Indian economy is expected to clock a GDP growth of at what per cent in current fiscal 2016-17?
a)   7.4%
b)   6.4%
c)   5.5%
d)   7.6%
e)   8.0%


10). Which of the following activist of the RashtriyaSwayamsevakSangh (RSS) and former president of the Bharatiya Jan Sangh (BJS) died recently?
a)   BalrajMadhoks
b)   Mohan Bhagwat
c)   K. B. Hedgewar
d)   M. S. Golwalkar
e)   Rajendra Singh


Answers:

1)b   2)a   3)d   4)b   5)c   6)a   7)a   8)e   9)a   10)a



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">