20 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-62:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Who is the founder and chairman of Finolex Group, who died recently at the age of 86 years?
a) Pralhad P Chhabria
b) Pranav Pandya
c) AkashGomya
d) Rakeshkumar
e) ShashankShekhar


2). Which Senior IPS officer has been appointed as chief of Bureau of Civil Aviation Security (BCAS), the aviation security wing of the government?
a) Kumar Rajesh Chandra
b) Pranav Pandya
c) AkashGomya
d) Rakeshkumar
e) ShashankShekhar


3). American company SpaceX launched which an unmanned which rocket to put a communication satellite into orbit.
a) Paython 6’
b) Falcon 9’
c) Panther 4’
d) Tiger 5’
e) Snake 2’


4). India ended its campaign at the International Shooting Sport Federation (ISSF) Junior World Cup at which place with 3 gold, 4 silver and 3 bronze medals, while Italy finished at the top spot in the medal table?
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth
e) Fifth


5). What is the name given to the military exercise held by Indian Army in Suratgarh?
a) Malabar
b) Sinex
c) Yudhham
d) Chakravyuv II
e) Ladaku I


6). Sections of which state has been identified to be made zero toilet discharge sections, in the second phase?
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Kerala
d) Assam
e) Goa


7). Name the Saudi Arabian veteran oil minister recently replaced with a close ally Deputy Crown Prince Mohammed bin Salman.
a) Ali bin Ibrahim Al-Naimi
b) Mohammad Bin Salman Al Saud
c) Abdullah S. Jum’ah
d) Khalid A. Al‑Falih
e) Abdulaziz bin Salman


8). Name the Pakistani rights activist and social media campaigner who was killed by unknown assailants in the country’s financial capital Karachi.
a) Salim Javed
b) Mulla Naseruddin
c) Khurram Zaki
d) Sohail Abbas
e) Danis Khan


9). Canelo Alvarez defended his World Boxing Council middleweight belt by knocking out which boxer?
a) May feather
b) Mike Tyson
c) Muhammad Ali
d) Vijendra Singh
e) Amir Khan


10). According to Governor Raghuram Rajan, Reserve Bank is working on a new system for making public the list of __________.
a) NPA Holders
b) Wilful Defaulters
c) Insolvent Companies
d) Non- Wilfull Defaulters
e) Sick Investors


Answers:

1)a   2)a   3)b   4)d   5)d   6)b   7)a   8)c   9)e   10)b







For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">