21 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-63:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Chief Minister N. Chandrababu Naidu launched which programme in Kadapa, under which loan waiver of Rs. 10,000 per acre would be extended to horticulturists in the State?
a) Industrial Mission
b) Knowledge Mission
c) Tourism Mission Document
d) Runa Upasamanam
e) Mission Water


2). Tajima Naoki won the boys’ singles title of the BVG India- MSLTA B1 ITF Asian junior tennis championships. He belongs to which country?
a) Japan
b) China
c) Malaysia
d) Singapore
e) Bhutan


3). Which of the following country has the highest e-commerce growth in the world?
a) China
b) India
c) Japan
d) South Korea
e) USA


4). According to the study of The Economist, What is India’s position in crony-capitalism?
a) 7th
b) 8th
c) 9th
d) 10th
e) 11th


5). Which single emergency number will be operational throughout India from January 1, 2017 to help people reach immediate services of police, ambulance and fire department?
a) 110
b) 111
c) 112
d) 113
e) 114



6). Union Minister for Culture and Tourism Dr. Mahesh Sharma released a Commemorative coin of Rs. 100/- and a Circulation coin of Rs. 10/- on birth occasion of-
a) C.V.Raman
b) Nathu Ram Godse
c) Dr.B.R.Ambedkar
d) Maharana Pratap
e) Shivaji


7). Veteran freedom fighter and former Communist Party leader __________ died.
a) V.K.Sawarkar
b) Manoj Pandey
c) Somnath Bharti
d) Mufti Mohammad Syed
e) Chennamaneni Rajeswara Rao


8). In which city the Union Minister for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) Kalraj Mishra inaugurated the Harmukh Khadi Gram Udyog Sansthan?
a) Srinagar
b) Gurugram
c) Chandigarh
d) Noida
e) Lucknow


9). Which of the following player defeated Andy Murray to win Madrid Open Tennis Men’s Single title?
a) Rafael Nadal
b) Roger Federer
c) Novak Djokovic
d) Andre Agassi
e) David Ferrer


10). Who was awarded with the Best actor prize at the British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) TV Awards?
a) Martin Freeman
b) Bennedict Cumberbach
c) Jimmy Fallon
d) Mark Rylance
e) Lenardo Di Caprio


Answers:

1)d   2)a   3)b   4)c   5)c   6)d   7)e   8)a   9)c   10)d







For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">