22 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-64:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.




1). Who has been elected as the new president of Myanmar?

a) Ne Win
b)  Htin Kyaw
c) Ba U
d) Sao Shwe Thaik
e) Win Maung


2)Cuban and _____ telecom firms have signed an agreement to establish direct international voice traffic, basically in incoming and outgoing calls?
a) Australia
b) Germany
c) U.S.
d) Iceland
e) Africa


3). Who is appointed as the first woman Chief Justice of Nepal?
a) Astha Tamang Maskey
b) Anju Pant
c) Sujata Koirala
d) Gauri Malla
e) Sushila Karki


4). Which leading IT company has appointed technologist and venture capitalist Patrick J. Ennis as an independent director to its board?
a) Wipro
b) Tata Consultancy Services
c) Accenture
d) Infosys
e) Convergys


5). According to Centre of Excellence for Sustainable Development survey Corporate giants like RIL,Vedanta, Mahindra & Mahindra, ______ and Wipro are among the top 10 companies which have emerged as India’s most sustainable firms.
a) Hero Motor Corp
b) Ashok Leyland
c) Tata Motors
d) Yamaha Motors
e) Bajaj Motors



6). Reserve Bank Governor Atiur Rahman has resigned following a $ 80 million cyber theft from the Bank’s Reserve Fund Account at the Federal Reserve Bank of New York. He belongs to which country?
a) Afganistan
b) Iraq
c) Iran
d) Bangladesh
e) Syria


7). Which Indian-origin Sikh has become the Police Commissioner of Malaysia’s capital Kuala Lumpur, the first Sikh to achieve the top police post in the Muslim-majority country?
a) Harendra Singh Bhalla
b) Jaspal Singh
c) Amar Singh
d) Amarjyot Singh
e) Jaspreet Singh Chaddha


8). Indian women’s cricket team thrashed which team by 72 runs in the opening group ‘B’ league fixture of the ICC World T20?
a) Zimbabwe
b) Bangladesh
c) Scotland
d) Afganistan
e) Hong Kong


9). The 59th Session of Commission on Narcotic Drugs (CND) was inaugurated in Austria’s capital ______.
a) Vienna
b) Canberra
c) Moscow
d) New york
e) Monaco


10). Who is to be canonized as per Pope Francis, while this will also mark a special jubilee for workers and volunteers of mercy?
a) Joseph Vaz
b) Pope John
c) Laura Montoya Upegui
d) Mother Teresa
e) Louis Martin


Answers:
1)b   2)c   3)e   4)a   5)c   6)d   7)c   8)b   9)a   10)d




For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">