23 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-65:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which Bank announced a new mobile payment solution Touch & Pay?
a) IDBI
b) YES Bank
c) HDFC
d) Axis Bank
e) ICICI


2). United Nations development programme has suspended ______ as its Goodwill Ambassador.
a) Ronaldo
b) Didier Drogba
c) Maria Sharapova
d) Zinédine Zidane
e) Sania Mirza


3). Which Technology sector consultant under its Corporate social responsibility has announced that it shall provide digital infrastructure to government schools?
a) ABC
b) BRILIO
c) PwC
d) TCIL
e) MTC


4).  Recently Lok Sabha passed Constitution _______ Order (Amendment) Bill, 2016?
a) Senior Citizen
b) OBC
c) Scheduled Caste
d) Minor
e) Women


5). According to Sustainable Development Solutions Network (SDSN), a global initiative for the United Nations, what is India’s rank in a global list of the happiest nations?
a) 115
b) 116
c) 117
d) 118
e) 119


6). Which Magazine said that Prime Minister Narendra Modi is among ‘The 30 Most Influential People on the Internet’ for the second year in a row in this year’s unranked list?
a) Times
b) Forbes
c) Outlook
d) Business Today
e) Money Today


7). Which Public sector lender has tie-up with taxi-aggregator Uber to provide instant vehicle finance to ‘driver-partners’ on the latter’s platform?
a) ICICI
b) SBI
c) IDBI
d) PNB
e) BOB


8). Which Private Sector Bank has launched SmartUp Banking Service, a dedicated solution for startups, to fulfil all their banking needs?
a) ICICI
b) Axis
c) HDFC
d) Kotak Mahindra
e) YES


9). Who has been awarded the Abel Prize by the Norwegian Academy of Science and Letters for solving a three century-old mathematical mystery?
a) Endre Szemerédi
b) Pierre Deligne
c) Louis Nirenberg
d) John Forbes Nash
e) Andrew Wiles


10). IRCTC and _______ have joined hands under an agreement that would allow flyers to book tickets through IRCTC website?
a) Lafarge India
b) Pawan Hans
c) Gladys Knight
d) AAI
e) Kingfisher


Answers:

1)e   2)c   3)b   4)c   5)d   6)a   7)b   8)c   9)e   10)b





For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">