24 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-66:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). India’s which IT service company announced that it has launched a peer-to-peer lending solution ‘Vipps’ in Norway for its client DNB, the largest financial services group in that country?
a) Tech Mahindra
b) Accenture
c) Infosys
d) Wipro
e) TCS


2). The Reserve Bank signed a SAARC currency swap agreement with the Royal Monetary Authority of ______
a) Sri lanka
b) Myanmar
c) Bhutan
d) Nepal
e) Russia


3). North Korea launched which new medium range ballistic missile into the east sea?
a) Rodong
b) Typang
c) Typaei
d) Taepodong
e) Moksong


4). Union Minister of State (Independent Charge) for Development of North Eastern Region (DoNER)
______ formally launched the new portal of community radio network.
a) Vivek Singh
b) Kaushalendra Singh
c) Vijendra Singh
d) Rajendra Singh
e) Jitendra Singh


5). Brazillian President Dilma Rousseff appointed Brazil’s former president ________as chief of staff.
a) José Sarney
b) Fernando Collor
c) Luiz Inacio Lula da Silva
d) Nilo Peçanha
e) Afonso Pena


6). Recently who was felicitated in the US with the inaugural Asians in America Award in recognition of his efforts to strengthen Indo-US ties?
a) Sunder Pichai
b) Satya Nadella
c) Sanjay Kumar Jha
d) Madhavan Rangaswami
e) Shantanu Narayan


7). Who has picked up the title at the World Airport Awards 2016?
a) Changi Airport
b) Maya Maya Airport
c) Zenata Airport
d) Luxor International Airport
e) Norman Manley International Airport


8). Prime Minister Narendra Modi inaugurated the World Sufi Forum in which city in India?
a) Aligarh
b) Lucknow
c) Muradabad
d) Ajmer
e) New Delhi


9). ‘Global Trends in Renewable Energy Investment’ report is given by-
a) World Trade Organisation
b) International Labour Organisation
c) United Nations Environment Programme
d) World Bank
e) World Health organisation


10). According to BMI Research, growth of Indian Economy for the year 2016-17 is-
a) 7.1 %
b) 7.2 %
c) 7.3 %
d) 7.4 %
e) 7.5 %


Answers:

1)e   2)c   3)a   4)e   5)c   6)d   7)a   8)e   9)c   10)b







For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">