25 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-67:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which country has launched its first cyber security public organisation aimed at better safeguarding national cyber security and guiding internet companies in perform their duties?
a) China
b) Bangladesh
c) Pakistan
d) Bhutan
e) Sri Lanka


2). Recently Union Health Minister JP Nadda launched Rota Virus vaccine free of cost in which city?
a) Lucknow
b) Gandhi Nagar
c) Nagpur
d) Hydrabad
e) Bhubaneswar


3). Recently which country’s first modern stock exchange, Yangon Stock Exchange was officially opened for trading?
a)Thailand
b) Korea
c) Burma
d) Myanmar
e) Singapore


4). Recently former MP Lal Muni Chaubey died due to prolonged illness in New Delhi. He belonges to which party?
a) PDP
b) BSP
c) Janta Dal
d) Congress
e) BJP


5). Scientists working on NASA’s Cassini mission have identified the highest point on Saturn’s largest moon Titan. Titan’s tallest peak is ____ meter high.
a) 3,337
b) 4,337
c) 5,337
d) 6,337
e) 7,337


6). Who has been appointed the President and Chief Executive Officer of Bank of the West, a unit of French banking giant BNP Paribas?
a) Nandita Chatterjee
b) Nandita Bakshi
c) Nandita Ghosh
d) Nandita Rai
e) Nandita Acharya


7). Who has been appointed by the Geneva-based UNHRC as the Asia-Pacific representative of the UN Working Group on the issue of human rights and transnational corporations and other business enterprises?
a) Surya Deva
b) R.K.Singh
c) K.Hari Babu
d) O.Hav
e) L.A.Heber


8). President Pranab Mukherjee honoured 56 eminent personalities with Padma awards at the Civil Investiture Ceremony to be held at____
a) Central Secretariat
b) Indira Awaas
c) Jawahar Bhawan
d) Shastri Bhawan
e) Rashtrapati Bhawan


9). According to the report “Fourth Quarter, 2015, State of the Internet Report” which was released by Akamai Technologies Inc., a global leader in content delivery network services. Which country had the slowest average connection speed in the Asia region in the last quarter of 2015?
a) Pakistan
b) Bhutan
c) India
d) Sri Lanka
e) Myanmar


10). Former Mexican national football team coach ______ died.
a) Carlos Salcido
b) Pável Pardo
c) Ramón Ramírez
d) Raul Cardenas
e) Jorge Campos


Answers:

1)a   2)e   3)d   4)e   5)a   6)b   7)a   8)e   9)c   10)d





For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">