17 Jun 2016

SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Exam 2016 - Important General Awareness Questions Set-59:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). India successfully tested indigenous Advanced Air Defence interceptor missile recently named
a) Ashwin
b) Surya
c) Kiran
d) Marak
e) Tarkas


2). Who won the Man Booker International Prize 2016?
a) Elena Ferrante
b) Orhan Pamuk
c) Han Kang
d) Domenico Starnone
e) Marlon James


3). The country’s largest lender, State Bank of India (SBI) has decided to merge its five associate banks and also
a) Dena Bank
b) UCO Bank
c) Indian Bank
d) Indian Overseas Bank
e) Bharatiya Mahila Bank


4). The Punjab National Bank posted the largest quarterly loss (Rs 5,367 cr in the Jan-Mar) ever reported by an Indian lender. The bank is headquartered in
a) Kolkata
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Amritsar
e) Chandigarh


5). Apple has officially announced the opening of its technology centre in which of the following Indian cities which will focus on the development of maps?
a) Chennai
b) Bengaluru
c) Gurgaon
d) Noida
e) Hyderabad


6). Name the Indian bank which launched SmartUp, a dedicated solution for startups to fulfill all their banking needs, recently?
a) ICICI Bank
b) Federal Bank
c) Axis Bank
d) HDFC Bank
e) IndusInd Bank


7). The five Indian car models which got zero star ratings after failing in the crash tests conducted by the Global New Car Assessment Programme (Global NCAP) recently do not include
a) Renault Kwid
b) Hyundai Eon
c) Maruti Suzuki Celerio
d) Mahindra Scorpio
e) None of these


8). The BHEL recently commissioned a 250 MW thermal unit at Parli Thermal Power Station (TPS) located at Beed district in
a) Maharashtra
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Chhattisgarh
e) Karnataka


9). The G7 summit 2016 is scheduled to be held in
a) Ise-Shima, Japan
b) Montreal, Canada
c) New York, US
d) Paris, France
e) Frankfurt, Germany


10). India and Slovenia have signed a protocol to amend the bilateral double taxation avoidance agreement. The currency of Slovenia is
a) Peso
b) Euro
c) Krona
d) Ringgit
e) Slovenian dollar


Answers:

1)a   2)c   3)e   4)c   5)e   6)d   7)e   8)a   9)a   10)b



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">