30 Jun 2016

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Fill Ups) set- 2

SBI PO/IBPS/RRB-Practice English Questions (Fill Ups) set- 2:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI PO/IBPS/RRB Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (Q. 1 – 10) : Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.
1).A controversial plan to build an immense dam in Brazil’s rainforest was stalled when it ____________ a formidable bloc of ___________ in ecologists and indigenous tribes alike.
a)   resulted, hostilities
b)   gained, supporters
c)   attracted, opponents
d)   lead, protesters
e)   drew, proponents

2).According to a recent survey, sales figures of high-end cars have seen an __________ growth in the past year, which shows that Indian consumers have _____________ the impact of recession.
a)   Unprecendented, negated
b)   Unbelievable, suffered
c)   Unusual, worsened
d)   Insignificant, endured
e)   Adequate, proven

3).The National Knowledge Commission has said that India will have to bring __________ in education if it has to emerge as the most __________ workforce of the world.
a)   Changes, biggest
b)   Reforms, talented
c)   Alleviation, skillful
d)   Quality, brighter
e)   Outcomes, demanded

4).Norway has stolen a march over other developed countries by ________ that it would reduce 40% of its greenhouse gas emission by 2020 and _____________ carbon neutral by 2030.
a)   Allowing, turn
b)   Posing, grew
c)   Estimating, exist
d)   Perceiving, arising
e)   Declaring, become

5).According to the language experts, children should begin talking in their mother tongue rather than a foreign language which can _________ affect their comprehension abilities leading to serious language – based _______ later in their lives.
a)   Significantly, abilities
b)   Appropriately, achievements
c)   Severely, advantages
d)   Adversely, problems
e)   Positively, issued

6).Drawing attention to the pitfalls of __________ solely on Uranium as a fuel for nuclear reactors, Indian scientists warned that Uranium will not last for long and thus research on Thorium as its __________ must be revived.
a)   Using, substitute
b)   Believing, replacement
c)   Depending, reserve
d)   Reckoning, option
e)   Relying, alternative

7).In an effort to provide _________ for higher education to all, most of the universities have been providing education without adequate infrastructure, thus churning out ______ graduates every year.
a)   Chance, fresh
b)   Platform, capable
c)   Opportunities, unemployable
d)   Prospects, eligible
e)   Policy, incompetent

8).The move to allow dumping of mercury _________ an outcry from residents of the area who _________ that high levels of mercury will affect their health and destroy ecologically sensitive forest area.
a)   resulted, insist
b)   provoked, fear
c)   incited, determined
d)   activated, accept
e)   angered, believe

9).____________ has been taken against some wholesale drug dealers for dealing in surgical items without a valid licence and maintaining a stock of __________ drugs.
a)   note, overwhelming
b)   step, impressive
c)   execution, outdated
d)   action, expired
e)   Lawsuit, invalid

10).Even as the __________ elsewhere in the world are struggling to come out of recession, Indian consumers are splurging on consumer goods and to ________ this growth, companies are investing heavily in various sectors.
a)   Economies, meet
b)   Countries, inhibit
c)   Governments, measure
d)   Nations, inflict
e)   Companies, counter

Answers:                    
1). c) 2). a) 3). b) 4). e) 5). d) 6). e) 7). c) 8). b) 9). d) 10). a)


 



For More Practice English Questions Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">