1 Jun 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-46:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Majlis Al Shura is the parliament of which country?
a)   Saudi Arabia
b)   Singapore
c)   Iran
d)   Sudan
e)   None of these


2). Barak-8 is a long-range anti-air and anti-missile naval defence system being developed jointly by __________ and DRDO
a)   JAXA
b)   SpaceX
c)   ISRO
d)   IAI
e)   None of these


3). Mewar Award is given by which state?
a)   Madhya Pradesh
b)   Rajasthan
c)   Karnataka
d)   Maharashtra
e)   None of these


4). ______ was approved as the host of the 2018 Asian games by Olympic Council of Asia executive board.
a)   Japan
b)   Indonesia
c)   China
d)   Thailand
e)   None of these


5). Which of the following is written by P. Chidambaram?
a)   Thoughts and Reflections
b)   Beyond Survival
c)   The Birds of Time
d)   Standing Guard- A year in Opposition
e)   None of these


6). Louis Banks is related to ________.
a)   Violin
b)   Shehnai
c)   Sarod
d)   Jazz
e)   None of these


7). The National Institute of Hydrology is located at _________.
a)   Sriperambudur
b)   Powai
c)   Roorkee
d)   Gwalior
e)   None of these


8). Buxa Tiger Reserve is located at
a)   West Bengal
b)   Gujarat
c)   Maharashtra
d)   Haryana
e)   None of these


9). Which of the following is capital of Estonia?
a)   Astana
b)   Tehran
c)   Suva
d)   Tallinn
e)   None of these


10). Which of the following is currency of Bolivia?
a)   Krone
b)   Koruna
c)   Boliviano
d)   Euro
e)   None of these


Answers:

1)a   2)d   3)b   4)b   5)d   6)d   7)c   8)a   9)d   10)c





For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">