6 Jun 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-49:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which two countries are to be conducted with a 1400-km road to India?
a)   China – Tibet
b)   Thailand – Myanmar
c)   Iran – Oman
d)   Thailand – Iran
e)   None of the above


2). Pawan Chamling who has been honoured with Nepal’s literary award, is the Chief minister of which state?
a)   Goa
b)   Meghalaya
c)   Manipur
d)   Sikkim
e)   None of the above


3). Who has been appointed as the new commandant of Indian Military Academy?
a)   SK Saini
b)   SK Sharma
c)   RK Jain
d)   MK Sinha
e)   None of the above


4). Who is the winner of Asian 6-Red Snooker title?
a)   Geet Sethi
b)   Pankaj Advani
c)   Keen Hoh Moh
d)   Juan Karl
e)   None of these


5). The USA has lifted arms ban from which country?
a)   Afghanistan
b)   Cuba
c)   Vietnam
d)   Iraq
e)   None of the above


6). How many new cities have been included to the list of Smart Cities?
a)   20
b)   13
c)   33
d)   7
e)   12


7). NGT has banned over 10-year-old light and heavy diesel vehicles in which state?
a)   Meghalaya
b)   Uttarakhand
c)   Tamil Nadu
d)   Kerala
e)   None of the above


8). Which city hosted World Humanitarian Summit 2016?
a)   Tehran
b)   Tokyo
c)   Jakarta
d)   Istanbul
e)   None of the above


9). Travelling to which country has been banned by India?
a)   Syria
b)   Tibet
c)   Egypt
d)   Libya
e)   None of these


10). Markus Kattner who has been suspended recently, was the acting Seceretry General of which organisation?
a)   NBA
b)   IMF
c)   FIFA
d)   IOA
e)   None of the above


Answers:

1)b   2)d   3)a   4)b   5)c   6)b   7)d   8)d   9)d    10)c




For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">