7 Jun 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-50:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Name the line that divides India and Pakistan?
a)   17th Parallel
b)   24th Parallel
c)   26th Parallel
d)   38th Parallel
e)   49th Parallel


2). Bhatnagar is the award related to
a)   Science
b)   Maths
c)   Magic
d)   Military
e)   Peace


3). Hirakud Dam is located along which river?
a)   Yamuna
b)   Koyana
c)   Mahanandi
d)   Sutlej
e)   Tapi


4). Keoladeo Ghana National Park is located at
a)   Kerala
b)   Uttarakhand
c)   Gujarat
d)   Rajasthan
e)   Madhya Pradesh


5). Oktoberfest is a festival celebrated in which country?
a)   Thailand
b)   Germany
c)   Spain
d)   Sweden
e)   USA


6). Jsca Stadium located in Ranchi, Jharkhand is a _____ stadium.
a)   Foot Ball
b)   Cricket
c)   Hockey
d)   Golf
e)   None of the above


7). Bardo Chham is a famous dance form related to which state?
a)   Assam
b)   Arunachal Pradesh
c)   Chattisgarh
d)   Goa
e)   Gujarat


8). Morni Hills is located in which state?
a)   Haryana
b)   Himachal Pradesh
c)   Andhra Pradesh
d)   Punjab
e)   Mizoram


9). Who was the first Chairman of the Planning Commission?
a)   Jawaharlal Nehru
b)   BR Ambedkar
c)   C Rangarajan
d)   KC Pant
e)   None of the above


10). Which among the following were correctly matched?
a.                Algeria – Algiers -  Dinar
b.                Angola – Luanda – New Kwanza
c.                Bolivia - La Paz – Boliviano
d.                Guinea – Conakry - Forint
a)   Only (a) and (b)
b)   Only (b) and (c)
c)   (a), (b) and (c)
d)   Only (b) and (d)
e)   All the above


Answers:

1)b   2)a   3)c   4)d   5)b   6)b   7)b   8)a   9)a   10)c





For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">