8 Jun 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-51:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). The amount that has been cleared by cabinet recently for the railway projects is
a)   10000cr
b)   10,700cr
c)   12000cr
d)   13000cr
e)   15000cr


2). The name given to the buses with safety measures for women launched be NitinGadkari is
a)   Humsafar
b)   Sulab
c)   Nirbhaya
d)   Suraksha
e)   Strisakthi


3). BaciroDja has been appointed as the Prime Minister of which country?
a)   Ecuador
b)   Mauritania
c)   Salvador
d)   Guinea Bissau
e)   None of the above


4). First bullet train will run in India by which year?
a)   2019
b)   2020
c)   2021
d)   2022
e)   2023


5). Who has received 2016 Harvard Alumni award?
a)   Laxmimittal
b)   Sunil Mittal
c)   Ratan Tata
d)   MukeshAmbani
e)   Anil Ambani


6). Desert Eagle is a bilateral exercise of Indian Air Force with which country?
a)   UAE
b)   France
c)   Myanmar
d)   Russia
e)   Sweden


7). What will be the new retirement age of Government Doctors?
a)   60 years
b)   58 years
c)   57 years
d)   65 years
e)   63 years


8). Who has received Scholastic Asian Book Award 2016?
a)   Aditi Krishna Kumar
b)   Arnab De
c)   Ajith Kumar
d)   Mohit Vijay
e)   Ratnakar Das


9). Talgo Train trailed recently in India, is made in which country?
a)   Japan
b)   France
c)   Spain
d)   Italy
e)   USA


10). Suresh Chatwal passed away recently. Who he was?
a)   Actor
b)   Singer
c)   Writer
d)   Journalist
e)   Politician


Answers:
1)b   2)c   3)d   4)e   5)b   6)a   7)d   8)a   9)c   10)a



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">