10 Jun 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-53:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Fukuoka prize is awarded in which of the following fields?
a)   Environment
b)   Music
c)   Social Welfare
d)   Asian Culture
e)   None of the above


2). What is the capital of Morocco?
a)   Casablanca
b)   Rabat
c)   Bursa
d)   Meknes
e)   Es Semera


3). In which year was the Karnataka Ratna constituted?
a)   1978
b)   1964
c)   1992
d)   2000
e)   2009


4). In which country is the Seikan rail tunnel located?
a)   Japan
b)   China
c)   Hong Kong
d)   Taiwan
e)   Vietnam


5). In which city is the Directorate General of Civil Aviation headquartered?
a)   Mumbai
b)   Chennai
c)   Delhi
d)   Bengaluru
e)   Ahmedabad


6). In which year did Airtel Payments Bank begin its operations?
a)   2008
b)   2011
c)   2014
d)   2015
e)   2016


7). Hague serves as the headquarters for
a)   Amnesty International
b)   International court of Justice
c)   World Bank
d)   UNICEF
e)   None of the above


8). Kiran Mazumadar Shaw is the chairman of
a)   Biocon
b)   TCS
c)   Godrej
d)   Cognizant
e)   None of the above


9). Who is the current CEO of Forbes?
a)   Jeff Bezos
b)   Warren Buffet
c)   Amancio Ortega
d)   Michael Perlis
e)   None of the above


10). India’s tallest tri-colour flag (National) is located in
a)   New Delhi
b)   Hyderabad
c)   Kolkata
d)   Ranchi
e)   None of the above


Answers:

1)d   2)b   3)c   4)a   5)c   6)b   7)b   8)a   9)d   10)d




For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">