11 Jun 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-54:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). _____________co-founder SGopalakrishnan launched anew app ‘itihaasa’ (history)that chronicles the fascinatingjourney of the Indian ITindustry since the 1950s.
a)   Infosys
b)   Tata Consultancy Services
c)   Wipro
d)   Accenture
e)   Tech mahindra


2). A global consortium withReliance Jio as a key memberannounced the launch of a8,100-km, 100 GBPS fibreoptic communications cablesystem, inking East Asia andWest Asia, with a landing at________.
a)   Jaipur
b)   Kolkata
c)   Delhi
d)   Mumbai
e)   Chennai


3). Multi-lateral funding agencyAsian Development Bank(ADB) has approved a projectloan of $300 million (about Rs2,000 crore) for upgradation ofover 400 kilometre (km) of majordistrict roads in which state?
a)   Bihar
b)   Madhya Pradesh
c)   Uttar Pradesh
d)   Uttarakhand
e)   Telangana


4). Which Trust of India and JainIrrigation Systems (JISL) havesigned an agreement to worktowards improving agricultureextension, agribusiness andresearch and developmentsystems in multiple geographiesacross the country?
a)   SAMPARC
b)   TATA
c)   Bharat SevashramSangha
d)   CARE
e)   MUKTI


5). Where did P.M.NarendraModi inaugurated Shri MataVaishno Devi NarayanaSuperspeciality Hospital?
a)   Udhampur
b)   Kathua
c)   Gulmarg
d)   Katra
e)   Srinagar


6). Who has been appointedas the Additional DirectorGeneral in Central ReservePolice Force (CRPF)?
a)   ArunPuri
b)   A.K.Mittal
c)   H.L.Dattu
d)   Ashok Gupta
e)   Deepak Mishra


7). Panama will adoptinternational tax reportingstandards and participate inthe automatic exchange oftax information by whichyear?
a)   2016
b)   2017
c)   2018
d)   2019
e)   2020


8). Which technology will beused to decide whether theball has crossed the goallineat this year’s EuropeanChampionship?
a)   Snake-Eye
b)   Dragon-Eye
c)   Eagle-Eye
d)   Parrot-Eye
e)   Hawk-Eye


9). The Centre informed theSupreme Court that 256 of675 (over one-third) of India’sdistricts have been declaredrought-hit, due to which atleast _________ people areaffected.
a)   22 crore
b)   33 crore
c)   44 crore
d)   55 crore
e)   66 crore


10). The IMF, World Bank, _______ and the Organizationfor Economic Cooperationand Development have joinedforces to build effectivetax systems, to avoid taxbase erosion and developnew standards for taxingmultinational enterprises.
a)   New Development Bank
b)   AIIB
c)   Asian Development Bank
d)   World Trade Organisations
e)   United Nations


Answers:

1)a   2)e   3)c   4)b   5)d   6)e   7)c   8)e   9)b   10)e




For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">