5 Jun 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-48:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). Which among the following country has topped in the Credit Suisse Emerging Consumer Scorecard 2016?

a)   China
b)   India
c)   Russia
d)   US
e)   Japan


2). Who has been elected as the new PM of Ukraine?
a)   Juan Manuel Santos
b)   Michelle Howard
c)   Sam Kahamba Kutesa
d)   Volodymyr Groysman
e)   Dalia Grybauskaite


3). Which is the first private sector bank in India to open dedicated branch for startups?
a)   ICICI Bank
b)   Axis Bank
c)   RBL Bank
d)   Citi Bank
e)   HDFC Bank


4). Who is the new brand ambassador of the ‘Skill India’ campaign?
a)   Sachin Tendulkar
b)   MS Dhoni
c)   Amitabh Bachchan
d)   Amir Khan
e)   None of these


5). Which among the following countries has recently launched a retrievable scientific research satellite SJ-10?
a)   Russia
b)   China
c)   India
d)   Japan
e)   Australia


6). Name the institution that won the prize for ‘Top Academic Institute for Patents 2016’?
a)   IIT Bombay
b)   IIT Madras
c)   IIT-Kharagpur
d)   IIT Delhi
e)   IIT Guwahati


7). Who is the first Woman Chief Justice of Nepal ?
a)   Gyan Sudha Misra
b)   Meena Kumari
c)   Amareswari Konamaneni
d)   Sushila Karki
e)   Fathima Beevi


8). Name the scheme that was launched by Jharkhand Govt for widows?
a)   Deen Dayal Upadhyaya Antyodaya Yojana
b)   Bhimrao Ambedkar Awas Yojana
c)   Padhe Bharat Badhe Bharat
d)   Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana
e)   None of these


9). What is the venue of the 3rd Asia Ministerial Conference on Tiger Conservation?
a)   Mumbai
b)   Kolkata
c)   New Delhi
d)   Bangalore
e)   Goa


10). Recently whose birth anniversary was observed at the UN for the first time?
a)   APJ Abdul Kalam
b)   Dr BR Ambedkar
c)   Mahatma Gandhi
d)   Sardar Vallabhbhai Patel
e)   Jawaharlal Nehru



Answers:
1). b)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). b)   9). c)   10). b)



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">