3 Jun 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-47:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Who has been appointed as the new Chairman of the National Association of Software and Services Companies (NASSCOM)?
a)   Ratan P Watal
b)   S K Sharma
c)   Deepak Kabu
d)   C P Gurnani
e)   Sunil Lanba


2). Which country has won the men’s title of the 2016 Asian Nations Cup Chess tournament which was held at Abu Dhabi?
a)   China
b)   India
c)   US
d)   Australia
e)   Russia


3). Name the women who topped in the “Asia 50 Power Businesswomen 2016” list which was released by Forbes magazine?
a)   Nita Ambani
b)   Arundhati Bhattacharya
c)   Sabrina Chao
d)   Somruedee Chaimongkol
e)   Chanda Kochhar


4). Government of Japan has committed the amount of _______ for the five infrastructure development projects across India?
a)   Rs. 20,000 Cr
b)   Rs. 19,000 Cr
c)   Rs. 15,000 Cr
d)   Rs. 14,000 Cr
e)   Rs. 21,000 Cr


5). Which among the following country has recently honored our PM Narendra Modi with highest civilian honor “The King Abdulaziz Sash”?
a)   Saudi Arabia
b)   Libya
c)   Kuwait
d)   Egypt
e)   Yemen


6). As per first monetary policy review by the RBI, what is the growth forecast for 2016-17?
a)   7.2%
b)   7.1%
c)   7.6%
d)   7.9%
e)   8.1%


7). Name the first Bank that offers Aadhaar-based ATM transactions san PIN?
a)   DBS Bank
b)   Citi bank
c)   DCB Bank
d)   Deutsche Bank
e)   AB Bank Ltd


8). Who has been appointed as the new CMD of Bhartiya Nabhikiya Vidyut Nigam?
a)   Rakesh Kumar Mishra
b)   Nitin Prasad
c)   Ashok Chawla
d)   Kallol Roy
e)   Anurag Thakur


9). Recently the G-7 Foreign Ministers meet that was held, which among the following is the venue city of that meeting?
a)   Kawasaki
b)   Hiroshima
c)   Saitama
d)   Chiba
e)   Osaka


10). What is the revised 2016 global trade forecast which was released by WTO?
a)   2.8%
b)   2.5%
c)   2.7%
d)   2.6%
e)   2.9%



Answers:

1)d  2)b   3)a   4)d  5)a  6)c  7)c  8)d  9)b  10)a



For More General Awareness Questions for Upcoming Exams- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">