2 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016- Important Financial Awareness Questions

SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions
SBI / UIIC Exam 2016- Important Financial Awareness Questions Set-22:
Dear Readers, SBI Clerk 2016 Examination is yet to be conducted with new question pattern, Financial Awareness topic was newly added in that pattern, and lot of our readers has requested to provide materials on Financial Awareness and we have planned to provide materials for it, make use of it.

1). Which state government has set Rs.5642/month as minimum wage for domestic helps in the state while limiting their working hours to 8hrs/day.

a)   Rajasthan

b)   Chandigarh

c)   Haryana

d)   Jharkhand

e)   Mizoram



2). The price of non-subsidised LPG cut by _________ per Cylinder was cut down amid a fall in the global prices.
a)   50.5
b)   73.5
c)   82
d)   82.5
e)   83


3). According to the new policies announced by the Gujarat Government to Gujarat film industry, the maximum assistance that A Category films avail is
a)   5 lakh
b)   25 lakh
c)   30 lakh
d)   35 lakh
e)   50 lakh


4). World Bank approved _____ million to improve citizen access to public services in Madhya Pradesh.
a)   $25
b)   $30
c)   $35
d)   $40
e)   $45


5). Brahmaputra Cracker and Polymer Limited, a 10000-cr plant is the first ever petro-chemical project is launched in
a)   Assam
b)   Meghalaya
c)   Nagaland
d)   Sikkim
e)   Tripura


6). USA to give _____ to Columbia to assist in its peace plan.
a)   $150 million
b)   $250 million
c)   $350 million
d)   $450 million
e)   $550 million


7). Delhi Government announced that it has made a record monthly VAT collection of over ___cr in January 2016.
a)   100
b)   250
c)   1500
d)   2000
e)   1800


8). RBI cancelled the certificate of registration of four NBFC’s. Which of the following is not one among them?
a)   Goyal Commercial Pvt Ltd
b)   JM Financial
c)   First Debt Management Co. of India Ltd
d)   Narad Realtors Private Ltd
e)   Nostalgia Finvest Pvt Ltd


9). Which Private Sector bank has tied up with Smartbox E-commerce Solutions for solving challenges related to last mile delivery for e-commerce players?
a)   Kotak Mahindra Bank
b)   Yes Bank
c)   ICICI Bank
d)   Axis Bank
e)   HDFC Bank


10). The Jharkhand government and __ signed a MoU for investment of Rs.15000cr in the state to set up a 1600MW capacity Thermal Power Plant.
a)   Adani Group
b)   Torrent Power
c)   Power Grid Corporation
d)   Tata Power
e)   None of the above



Answers:
1)a  2)d  3)e  4)c  5)a  6)d  7)d  8)b  9)b  10)a





For More Bank exams Important Financial Awareness Questions - Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">