6 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016- Important Financial Awareness Questions

SBI / UIIC Exam 2016- Important Financial Awareness Questions Set-23:
Dear Readers, SBI / UIIC Exam 2016 is yet to be conducted with new question pattern, Financial Awareness topic was newly added in that pattern, and lot of our readers has requested to provide materials on Financial Awareness and we have planned to provide materials for it, make use of it.

1). GOI is expecting _______ cr investment in textile parks and is planning to announce a new textile policy.
a)   Rs.30000cr
b)   Rs.40000cr
c)   Rs.29000cr
d)   Rs.42000cr
e)   Rs.52000cr


2). India has approved a ___ credit line for the development of Iran’s Chabahar port.
a)   $ 132 million
b)   $ 146 million
c)   $ 126 million
d)   $150 million
e)   $ 156 million


3). SEBI has clamped down on ________ this year for rising 1479 cr from over 5.2 lakh investors, without complying with the public issue norms.
a)   40 companies
b)   33 companies
c)   56 companies
d)   39 companies
e)   43 companies


4). ___________ took over 75% of the outstanding loan liabilities of its power distribution companies amounting to Rs.39900cr under UDAY scheme.
a)   Rajasthan
b)   Gujarat
c)   Madhya Pradesh
d)   Andhra Pradesh
e)   Uttar Pradesh


5). The TRAI ruled in favour of NET neutrality recently. It will levy a penalty of ____ a day for discriminatory tariffs charged by service providers.
a)   Rs.26000cr
b)   Rs.50000cr
c)   Rs.18000cr
d)   Rs.45000cr
e)   Rs.72000cr


6). Indian Government recently sanctioned __________ cr for a vital rail link connecting India with Bangladesh.
a)   Rs.560cr
b)   Rs.530cr
c)   Rs.580cr
d)   Rs.520cr
e)   Rs.542cr


7). Oracle announced to invest __________ million dollars for setting up a new campus in Bangalore.
a)   386
b)   392
c)   400
d)   420
e)   410


8). GOI has announced a ______ fund called electronic development fund (EDF) to boost electronic manufacturing.
a)   Rs.5000cr
b)   Rs.2000cr
c)   Rs.6000cr
d)   Rs.10000cr
e)   None of the above


9). In LIC, the penetration in India is just about ________ of the GDP.
a)   2.6%
b)   2.3%
c)   2.9%
d)   2.8%
e)   2.7%


10). What is the non-life insurance penetration of the GDP in India?
a)   0.8%
b)   1.2%
c)   0.7%
d)   0.9%
e)   1.3%


Answers:
1)a  2)d  3)e  4)e  5)b  6)c  7)c  8)d  9)a  10)c




For More Bank exams Important Financial Awareness Questions - Click Here   

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">