1 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016-Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI / UIIC Exam 2016- Practice English Questions (Cloze Test) Set-52:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.




Directions (1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.


What if hens (1) low-cholesterol and therefore, healthier eggs, cows produce 30% more milk with cheaper cattle feed and butter chicken becomes more nutritious? There must be something (2) about this, or someone’s been drinking, right? Right – and true. India’s poultry and dairy industries (3) discovered that fish residue and brewery (4) as poultry and cattle feed, respectively, make eggs healthier and milk more (5). The science is this: If hens are fed with fish residue, the healthy cholesterol-battling Omega-3 fatty acids in fish oil easily move through the hen’s digestive system to the yolk of the egg, which is (6) a cholesterol bomb. Even butter chicken will be relatively healthy if the bird is fed this diet. For dairies, the brewery waste is (7) of nutrients – only starch from the grain is used to make alcohol – lacking in traditional cattle feed (8) rice husk. And there’s nothing fishy or boozy about the economics (9). Beer waste is now so much in demand that it is booked in advance and (10) number of contractors in this business is rising every year.

1).
a)   lie
b)   laid
c)   lay
d)   shed
e)   produces
2).
a)   fishy
b)   conspicuous
c)   shady
d)   honest
e)   probable
3).
a)   being
b)   were
c)   could
d)   have
e)   has
4).
a)   loss
b)   waste
c)   thing
d)   growth
e)   possession
5).
a)   unproductive
b)   wanting
c)   excessive
d)   bumper
e)   plentiful
6).
a)   otherwise
b)   differently
c)   in no way
d)   surely
e)   never
7).
a)   efficient
b)   lack
c)   full
d)   half
e)   sufficient
8).
a)   close
b)   identical
c)   such
d)   akin
e)   like
9).
a)   forever
b)   either
c)   one
d)   neither
e)   ever
10).
a)   much
b)   no
c)   few
d)   the
e)   most

Answers:
1)c   2)a   3)d  4)b   5)e   6)a   7)c   8)e   9)b  10)d



For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">