8 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016-Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI / UIIC Exam 2016- Practice English Questions (Cloze TestSet-57:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions(1-10): In the following passage, there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, four words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

(1) Europe one can hear the sound of breath being exhaled. Politicians, officials, businessmen and consumers (2) are heaving a (3) sigh of relief, with the largest ever (4) peacetime operation-the transition to the euro in 12 countries- roceeding (5) smoothly. (6) there were some (7) but by and (8) things seem to have gone according to plan. For the first time since the Roman empire, Europeans can now pay for goods anywhere in large (9) of the continent with the same money, which is (10) to have a major impact on commerce.

1).  
a)   Over
b)   By
c)   Across
d)   Within
e)   The
2). 
a)   alike
b)   also
c)   similarly
d)   happily
e)   so
3). 
a)   soft
b)   relieved
c)   collective
d)   large
e)   leave
4).
a)   logical
b)   logistical
c)   logistics
d)   logically
e)   illegal
5). 
a)   suitably
b)   high
c)   conceivably
d)   commendably
e)   top
6). 
a)   Infact
b)   Obviously
c)   Inevitably
d)   Of course
e)   Think so
7). 
a)   stags
b)   loopholes
c)   drawback
d)   problems
e)   nothing
8). 
a)   large
b)   by
c)   largely
d)   then
e)   on
9). 
a)   countries
b)   parts
c)   swathes
d)   wraps
e)   world
10). 
a)   warranted
b)   deserved
c)   expected
d)   bound
e)   break

Answers:
1). c)  2). a)  3).c)  4).b)  5).d)  6).d)  7).d) 8). a) 9). b) 10). d)



For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">