11 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016-Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI / UIIC Exam 2016- Practice English Questions (Cloze TestSet-60:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (1-10): in the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words.
We are also looking (1) improving our agriculture production as this (2) to an overall improvement in the socio-economic (3) of our farmers. We are (4) the practice of (5) of the cropping systems and the (6) of agriculture (7) high-value and low-volume crops and value addition. Being a (8) state, Uttar Pradesh also offers tremendous (9) of investment in agro-processing sector. We have had (10) with various multinationals.
1).
a)   At
b)   On
c)   For
d)   Into
e)   To
2).
a)   Comes
b)   Results
c)   Leads
d)   Culminates
e)   Takes
3).
a)   Situation
b)   Level
c)   Fabric
d)   Conditions
e)   Sanctions
4).
a)   Incorporating
b)   Including
c)   Besides
d)   Amalmagating
e)   Adopting
5).
a)   Rotation
b)   Intensification
c)   Machination
d)   Induction
e)   Disinvestment
6).
a)   Division
b)   Distribution
c)   Investment
d)   Diversification
e)   Science
7).
a)   In
b)   With
c)   For
d)   Towards
e)   Within
8).
a)   Agrarian
b)   Vast
c)   Major
d)   Populous
e)   Surplus
9).
a)   Potency
b)   Budget
c)   Policies
d)   Infrastructure
e)   Potential
10).
a)   Discussion
b)   Talks
c)   Conventions
d)   Summits
e)   Conference

Answers :
1).a)   2).c)   3).d)   4).e)   5).a)   6).d)   7).d)   8).d)   9).e)   10).b)  

  


For More Practice English Questions- Click Here


0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">