10 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016-Practice English Questions (Error Spot)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI / UIIC Exam 2016- Practice English Questions (Error SpotSet-59:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (1-10): Read the sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’ , the answer is e) . (Ignore errors of punctuation, if any.)

1). a) the country’s the biggest forged wheel factory / b) will be set up in Rae Bareli, / c) the parliamentary constituency of / d) Congress president in UP. / e) No error.

2). a) All completed documents should be submitted / b) along with an earnest money deposit / c) by way of demand draft / d) favourable to principal Controller, Mumbai  / e) No error

3). a) It is believed that one’s past karma / b) is responsible for the situation / c) in the present-birth, and / d) the way he lives here. / e) No Error

4). a) Family members of a patients roughed up / b) employees at Max Hospital / c) accusing them for medical negligence / d) after he died after surgery. / e) No Error.

5). a) On her voyage into space, / b) Williams said she would carried with her / c) a copy of the upanished and the Bhagaved Gita / d) to reflect and read. / e) No error.

6). a) I came to / b) know that / c) his father has died / d) three days ago. / e) No Error.

7). a) When you will find / b) out a solution / c) to this problem, / d) you will be awarded a prize. / e) No Error.

8). a) Before the alarm had stopped / b) ringing / c) Nisha had telephoned / d) the police / e) No error  

9). a) This is / b) the first time / c) that I see such / d) an interesting movie. / e) No Error

10). a) Whether he is coming / b) here, he bring / c) many / d) gifts for me / e) No Error.  
Answers:
1).a)   2).d)   3).d)   4).c)   5).b)   6).c)   7).a)   8).a)   9).c)   10).a)  

1). Replace ‘the biggest’ with biggest’
2). Replace ‘ favourable to’ with ‘in favour of’
3). Replace ‘he’ with ‘one’
4). Replace ‘for’ with ‘of’
5). Replace ‘carried’ with ‘carry’
6). Replace ‘has died’ by ‘died’
7). Delete will. We should not use will after ‘when’ in such sentence
8). Replace ‘has stopped’ by ‘stopped’
9). Replace ‘I see’ by ‘I have seen’
10). This is a habituated act, use present indefinite. Whenever he comes here…


 


For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">