9 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016-Practice English Questions (Fill Ups)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI / UIIC Exam 2016- Practice English Questions (Fill UpsSet-58:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.



Directions (Q. 1–10): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentences there are five pair of words. Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence meaningfully complete.

1). He objected to the proposal because it was founded on a _______ principle and also was __________ at times.
a)    Faulty - desirable
b)    Imperative - reasonable
c)    Wrong - inconvenient
d)    Sound – acceptable
e)    Conforming - deplorable

2). The criterion for ________ a player should be based on his recent performance; but unfortunately, the journalists are __________ to be carried away by earlier successes.
a)    Condemning - Satisfying
b)    Judging - prone
c)    Revealing - reluctant
d)    Eager – acclaiming
e)    Criticizing - clean

3). For the last half century he ____________ himself to public affairs ________ taking a holiday
a)    By - committed
b)    After - offered
c)    Devoted - without
d)    Sacrificed – after
e)    Prepared - before

4). You will see signs of _______ everywhere, which speak well for the _________ of these people.
a)    Decoration - Senses
b)    Clear - debris
c)    Beauty - careful
d)    Industry – prosperity
e)    Repairs - extravaganza

5). The police arrested Ramesh on a ________ of theft but for lack of evidence _______ him.
a)    Crime - imprisoned
b)    Punished - complaint
c)    Left - condition
d)    Tip – absconding
e)    Charge - released

6). Liberalisation has removed all the legal _________ and ________ flood gates to multinational companies.
a)    Hurdles, awarded
b)    Barriers, opened
c)    Obstacles, guarded
d)    Manipulation, closed
e)    Battles, threw

7). The ________ on some of the towns has created __________ among the residents of the other parts of the country.
a)    Attack, ambition
b)    Raid, awareness
c)    Bombardment, panic
d)    Spell, satisfaction
e)    Shower, dampness

8). __________ to the popular belief that every astrologer nurtures blind faith in fate, our astrologer believes in ________.
a)    Contrary, action
b)    According, thoughts
c)    Bowing, present
d)    Proving, forecasting
e)    Pointing, devotion

9). His ___________ has yielded him the ________ fruit.
a)    Fate, undesirable
b)    Efforts, unwanted
c)    Action, viable
d)    Perseverance, desired
e)    Emphasis, expected

10). His ___________ contribution to the tsunami relief fund was __________ by his staff members.
a)    Meagre, admired
b)    Spontaneous, nullified
c)    Negligible, sanctioned
d)    Noteworthy, improved
e)    Generous, appreciated

Answers:                         
1). c) 2). b) 3). c) 4). d) 5). e) 6). b) 7). c) 8). a) 9). d) 10). e)



For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">