13 Jun 2016

SBI Clerk 2016-Practice English Questions (Sentence Arrangement)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk 2016- Practice English Questions (Sentence ArrangementSet-61:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (Q. No 1 – 5) : Rearrange the given sentences in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below them.
A.  A case in point is the programme involving the Sardar Sarovar Dam, which would displace about 200000 people.
B.  Critics decry the fact that a major development institution appears to absorb more capital than it distributes to borrowers.
C.  For all its faults, critics, however concede that the bank remains a relatively efficient instrument for distribution of development-aid money.
D.  One of the key complaints focuses on this non-profit bank’s recent “profitability”.
E.  Although the lives of millions of people around the globe have been improved by the bank’s activities, it is now under fire.
F.  The bank is also being blamed for large-scale involuntary resettlement to make way for dams and other construction projects.
1).Which sentence should come FIRST in the paragraph?
a)   B
b)   C
c)   D
d)   E
e)   F

2). Which sentence should come SECOND in the paragraph?
a)   A
b)   C
c)   D
d)   E
e)   F

3). Which sentence should come THIRD in the paragraph?
a)   A
b)   B
c)   D
d)   E
e)   F

4). Which sentence should come FOURTH in the paragraph?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   E
e)   F

5). Which sentence should come SIXTH (Last) in the paragraph?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

Directions (Q. No 6 – 10) : Rearrange the given sentences in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below them.
A.  A  taxi was summoned and Satish was taken to Lifeline Hospital.
B.  While hurrying home from school, Satish was hit by a car.
C.  Since, they did not succeed, they decide to take hime to a hospital
D.  When Satish opened his eyes, he found himself surrounded by doctors and nurses.
E.  Some people rushed towards him and tried to bring him to his senses.
F.  He was thrown a couple of feet away and lost consciousness.
6). Which sentence should come SIXTH (Last) in the paragraph?
a)   B
b)   C
c)   A
d)   D
e)   E

7). Which sentence should come FIRST in the paragraph?
a)   D
b)   F
c)   B
d)   E
e)   C

8). Which sentence should come SECOND in the paragraph?
a)   E
b)   A
c)   D
d)   C
e)   F

9). Which sentence should come THIRD in the paragraph?
a)   F
b)   B
c)   E
d)   A
e)   D

10). Which sentence should come FOURTH in the paragraph?
a)   C
b)   E
c)   F
d)   B
e)   A

Answers:                    
1). d) 2). c) 3). b) 4). e) 5). c) 6). d) 7). c) 8). e) 9). c) 10). a)


   

For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">