7 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016-Practice English Questions (Sentence Rearrangement)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI / UIIC Exam 2016- Practice English Questions (Sentence RearrangementSet-56:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (01-05): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) Everybody cannot do well on the index.
(B) This is the logic of a development index.
(C) The index is not based on a priori views about whether a particular state is less developed or not.
(D) It is equally important to note that the index and, therefore, the allocation of funds are relative.
(E) For this reason, some states that are ranked higher on the development scale would receive less funds than a lower-ranked state. (F) There has been insufficient appreciation that the composite development index is transparent and based on official verifiable data.

1). Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   F
d)   C
e)   E
2). Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   D
b)   A
c)   E
d)   B
e)   C
3). Which of the following would be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
a)   E
b)   C
c)   D
d)   F
e)   B
4). Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)   C
b)   A
c)   B
d)   E
e)   D
5). Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   F
b)   D
c)   A
d)   C
e)   E

Directions (06-10): Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) A contract for the supply of the necessities of life, as per status of the party, to a minor, is a valid contract.
(B) It further states that “every person is competent to contract who is of the age of maturity according to the law he is subject to and who is of sound mind and is not disqualified from contracting by any law to which he is subject.”
(C) As per the Indian Contract Act, 1872, “when the age of maturity has been provided by law to be 18 years, any person less than that age, even by a day, would be a minor in law.”
(D) In case of all other contracts, a minor may repudiate his promise or consent.
(E) In the same way, a minor can also recover money from others, if advanced, since a minor can be a beneficiary.
(F) The essence of this is that a minor is not competent to enter into a contract.
(G) This affects his capacity to hold, acquire or dispose of property.

6). Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E
7). Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   F
b)   G
c)   A
d)   B
e)   C
8). Which of the following would be the LAST (SEVENTH) sentence after rearrangement?
a)   G
b)   E
c)   F
d)   D
e)   A
9). Which of the following would be the FIFTH sentence after rearrangement?
a)   B
b)   A
c)   D
d)   E
e)   F
10). Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   G
b)   A
c)   E
d)   C
e)   B

Answers:
1)c   2)a   3)e  4)b   5)d   6)c   7)a   8)d   9)b  10)e

Correct Order- (01-05): FCDAEB

Correct Order- (06-10): CBFGAED



For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">