3 Jun 2016

SBI / UIIC Exam 2016-Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI / UIIC Exam 2016- Practice English Questions (Cloze TestSet-54:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Purist in Delhi, of course, will never stop grumbling. Their analytical clarity is uncluttered by the larger political and economic imperatives facing India’s foreign policy. Pragmatists, the few that there are in the capital, must adopt a different course.
For one, they must concede publicly that (1) solutions to the problems of cross-border (2) with Pakistan are not on the (3). Until we get there, the pragmatics must affirm, India must responsibly (4) to reduce violence on the disputed borders and prevent the (5) of every military incident into a major bilateral crisis.
Although the confidence-building measure can’t immediately address the “root causes” of the (6) with Pakistan and china, they expand the (7) between the Indian armed forces and those of Pakistan and China, create a measure of trust, and make it easier (8) a period of time to resolve the underlying conflicts.
Having embarked on a substantive negotiation of military CBMs with Pakistan and China, the UPA government has some work to do at home. It needs to get the armed forces, the ministry of defence, the ministry of home and the foreign office to (9) the interconnected nature of India’s diplomatic objectives, military strategy and border management and ensure effective (10) between the different stakeholders

1).
a)   Adequate
b)   Efficient
c)   Dilute
d)   Effective
e)   Impressive

2).
a)   Terrorism
b)   Complication
c)   Lawlessness
d)   Agitation
e)   Anarchism

3).
a)   Boundary
b)   Border
c)   Horizon
d)   Sphere
e)   Prospect

4).
a)   Seek
b)   Questions
c)   Inquire
d)   Follow
e)   Browse

5).
a)   Wane
b)   Growing
c)   Happening
d)   Escalation
e)   Decline

6).
a)   Rigidity
b)   Tensions
c)   Balance
d)   Fight
e)   Brawl

7).
a)   Combination
b)   Divide
c)   Affinity
d)   Association
e)   Interface

8).
a)   Across
b)   Over
c)   For
d)   In
e)   Above

9).
a)   Recognize
b)   Diagnose
c)   Nail
d)   Tag
e)   Remark

10).
a)   Allotment
b)   Disposal
c)   Grouping
d)   Grading
e)   Coordination

Answers:
1).d)   2).a)   3).c)   4).a)   5).d)   6).b)   7).e)   8).b)   9).a)   10).e)   



For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">