12 Jul 2016

Current Affairs Revision “TIT- BITS” (Answers Updated)

Current Affairs Revision “TIT- BITS” Set-1:
Dear Readers, SBI PO 2016 Mains Examination is approaching shortly, hope your preparation is going good, to help you here we have started a “NEW INNOVATIVE” called Current Affairs Revision TIT-BITS. This will help you to Revision the Current Affairs Part. Kindly make use of it.


1). Which organization has entered into a collaboration with German government for a special programme on 'Soil Protection and Rehabilitation for Food Security'?
Answer: NABARD

2). A strategic partnership agreement has been signed by which company with three Ukranian state-owned companies that will be allowing them to collaborate on a range of military products including transport aircraft, upgrade of armoured vehicles, maritime gas turbines and unmanned aerial vehicles?
Answer: Reliance Defence

3). On 57th Foundation Day, which state said, the government has decided to make 300 villages across the state self-reliant on the lines of smart cities?
Answer: Gujarat

4). Star Indian pugilist Vijender Singh recorded his 5th consecutive victory in Professional?
Answer: Boxer

5). Name the country, where Wipro has inaugurated the country's 1st all women IT park?
Answer: Saudi Arabia

6). Name the place where India will organize a cultural festival to mark the 155th birth anniversary of Rabindranath Tagore?
Answer: Egypt

7). Name the state, which has launched a scheme to grant financial assistance of up to Rs 25 lakh to (MSME)?
Answer: Haryana

8). Ayush has joined hands with which department to impart yoga training to Defence Wing Staff?
Answer: DRDO

9). Which Telecom major is close to launching an IPO with its British parent picking six investment banks, including Kotak, ICICI and UBS, for the over USD 2 billion share sale process?
Answer: Vodafone India

10). President Pranab Mukherjee invited which of the country's investors and entrepreneurs to participate in the "Make in India" initiative and He is also now tour of that country?
Answer: New Zealand


11). Name the person who captured the verdant Swiss valley in his films, has been honoured with a special statue by the Switzerland government?
Answer: Yash Chopra

12). Which team have won the English Premier League title for the first time in the club's 32 year history?
Answer: Leicester City

13). Prime Minister NarendraModi rode an e-boat and an e-rickshaw in which city on 01st May 2016 and said India has to become stronger by empowering its poor?
Answer: Varanasi

14). The Ethics Committee of the RajyaSabha has unanimously recommended the expulsion of its member and liquor baron. Who is?
Answer: Vijay Mallya

15). Kotak Mahindra Bank has surpassed which bank in m-cap recently?
Answer: ICICI Bank

16). Which player will be India's goodwill ambassador at Rio Olympics along with actor Salman Khan and Shooter AbhinavBindra?
Answer: HarmeetKaurDhillon

17). Which state government launched Chandranna Bima Yojana, an insurance scheme by the State government for the working class people on the occasion of May Day?
Answer: Andhra Pradesh

18). Which of the following country will not provide F-16 fighter jets to Pakistan on subsidised rate?
Answer: USA

19). Which of the following organization and Saarc Development Fund (SDF) has signed a Memorandum of Understanding (MOU) for mutual cooperation and collaboration?
Answer: SIDBI

20). Paytm has partnered with which company for its upcoming Payments bank business?
Answer: Wipro



 

 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">